Найпопулярніший десерт у світі - тістечко "Тірамісу".
Дуже свіжі охолоджені яєчні білки (з дрібкою солі) збити до стійкої піни і відправити в холодильник.
Жовтки з цукром і ваніллю збити до густої білої суміші і продовжуючи збивати поступово малими частками додавати розм'якшений вершковий сир маскарпоне, через пару хвилин акуратно ввести охолоджену білкову масу і все остаточно збити до однорідного густого стану і відправити в холодильник.
У чашку остиглої міцно завареної натуральної кави (без цукру) долити чарочку лікеру (коньяк, бренді).
У кожну креманочку викласти товстий шар крему, широко прошарувати бісквітним печивом з кавово-лікерним просоченням (швидко вмочити в каві і викласти на крем, щоб печиво не розм'якло), все покрити кремом і припорошити какао-порошком.
Залишилося пройти період визрівання тірамісу, тобто на 10-12 годин поставити в холодильник. P.S. Крему в нижньому рівні має бути більше, ніж у верхньому. В якості бісквітного прошарку краще використовувати печиво «Савоярді».
Випадкові рецепти