Всіляких тортів і тістечок в наших магазинах зараз така кількість, що можна на кожне торжество купувати нове. Звичайно, серед всіх десертів виділяються безумовно, шоколадні, ну, в усякому разі, я так вважаю. І серед усього цього шоколадного буму лідирує відоме американське тістечко Брауні, яке можна з легкістю знайти в будь-якому кондитерському відділі. Але, до вашого відома, цю дуже шоколадну смакоту запросто можна приготувати самостійно. Рецепт, який я вам запропоную, підійде навіть самій недосвідченій господині, яка бажає навчитися готувати кондитерські вироби. Щоб тістечко Брауні вийшло ніжним, що тане в роті і дуже смачним лакомством, беремо дійсно якісний темний шоколад, від якого залежить смак десерту. До речі, не обов'язково професійний шоколад, можна сміливо придбати шоколадну плитку в супермаркеті.
Загалом, будемо вчитися готувати неймовірно смачний десерт Брауні, адже це просто шоколадний шоколад з шоколадом. Перш за все нам необхідно підготувати посуд для випічки. Для цього беремо високий деко і змащуємо розтопленим вершковим маслом. Потім викладаємо зверху листи пергаментного паперу, залишивши виступ з обох сторін. Тепер включаємо і розігріваємо до 180 градусів духовку.
На плиту поміщаємо каструлю з водою і доводимо до кипіння. Тим часом нарізаємо темний шоколад на маленькі шматочки і поміщаємо в термостійку миску.
Тепер поміщаємо миску зверху окропу, але слід переконатися, що дно миски не торкається води. Після цього додаємо в миску з шоколадом вершкове масло. За допомогою кулінарної лопатки акуратно перемішуємо шоколад з маслом разом, поки інгредієнти повністю не зникнуть.
Після того, як шоколад з маслом повністю розтануть і перетворяться в однорідну гладку масу, знімаємо миску з вогню і даємо їй охолонути.
Тим часом в окрему посудину засипаємо обидва види цукру, вбиваємо туди куряче яйце і ретельно змішуємо інгредієнти, використовуючи вінчик.
Потім вбиваємо ще одне яйце і збиваємо в легку піну. Тепер ще одне яйце і продовжуємо збивати далі. Коли суміш стане трохи вершковою, додаємо сіль, ванільну есенцію і охолоджену суміш шоколаду з маслом. Все добре перемішуємо. Готове тісто буде мати більш густу консистенцію.
Нарешті, просіюємо в цю суміш через сито борошно і какао-порошок, акуратно складаємо їх разом за допомогою шпателя.
Тепер виливаємо рідке тісто в готову форму для випічки, потім обережно струшуємо деко, щоб рівномірно розподілилося тісто по всій формі. Відправляємо деко в розігріту духовку і запікаємо близько 30 хвилин.
Запечене тістечко Брауні дістаємо з духовки, охолоджуємо протягом 15 хвилин, не менше, після чого розрізаємо на квадратики. А ось тепер якраз впору подати до столу нашу шоколадну насолоду.
Випадкові рецепти