Одна з кращих речей в десертах, які повертаються до наших столів. Хоч би хто вирішив об'єднати сезонні фаворити марципан з цим класичним десертом, тірамісу з вишнею, дійсно заслуговує похвали.
Спочатку приготуйте вишневий соус. Для цього процідіть консервовану вишню через сито і зберіть в окремій каструлі сік. Розчиніть кукурудзяний крохмаль в окремій ємності з невеликою кількістю соку.
Розігрійте сік, що залишився на плиті і почекайте, поки він не закипить. Потім додайте в каструлю розчинений кукурудзяний крохмаль і ретельно перемішайте. Нехай все це загусне, а потім знову додайте вишню, перемішайте і зніміть ємність з вогню.
Для крему з маскарпоне змішайте в глибокій мисці сир, амаретто, цукор і екстракт ванілі. Пам'ятайте: маскарпоне - це не те, що можна замінити по консистенції або смаку на будь-який інший продукт, тому якщо не маєте цього сиру в наявності, краще не починайте готувати десерт.
Для кавової суміші спочатку заваріть міцну каву (розчинну краще не використовувати), потім змішайте його з пряними спеціями (приправами), перш ніж дати йому охолонути.
Тепер в спеціальну форму з бічними частинами укладіть перший шар майбутньої страви: печиво савоярді, щільно притиснувши один до одного. Вилийте половину кави по ним і потім розподіліть половину вершків маскарпоне зверху.
Потім додайте шар густої суміші з вишнею, укладіть савоярді, полийте каву і рясно промажте все залишившимся кремом маскарпоне. Охолодіть форму з вмістом протягом шести годин.
Відмінною рисою цього рецепта є прикраса кульками з марципану. Щоб створити їх, змішайте цукрову пудру, мигдаль і амаретто в велику кульку з марципану. Відірвіть частини з тіста і сформуйте їх у більш дрібні кульки. Помістіть кульки в какао-порошок і корицю, перемішайте в мисці і акуратно струсіть марципани, до повного їх просочення.
Тепер вам просто потрібно прикрасити свій десерт. Покладіть кульки марципану на верхній шар крему через рівні проміжки, а потім просійте стільки какао-порошку, скільки забажаєте, зверху.
Тірамісу з вишнею готове, викладайте його на красиву тарілку і подавайте цей красивий і ароматний десерт до столу.
Випадкові рецепти