Тірамісу без яєць і маскарпоне - трохи змінений (спрощенй) рецепт традиційного італійського десерту. Незважаючи на відсутність яєць і вершкового сиру, консистенція страви не змінюється. Крем виходить таким же білим, повітряним і ніжним, як у класичному тірамісу з італійської кондитерської.
Молоко влийте в каструлю і умочіть в нього печиво (бажано савоярді, як для класичного тірамісу).
Змочене в молоці печиво викладіть на робочу поверхню впритул один до одного.
Сметану жирністю не менше 20% відправте в миску. Всипте ванільний цукор і цукрову пудру. Збивайте інгредієнти міксером до загустіння.
Половиною отриманим сметанним кремом покрийте печиво.
Банани вимийте, очистіть від шкірки і наріжте тонкими слайсами. Викладіть шматочки бананів поверх крему.
Зверху рівномірно розподіліть крем, що залишився.
На нього викладіть ще один шар з замоченого в молоці печива. Конструкцію, відправте на 1 годину в холодильник, щоб десерт просочився і застиг.
Через зазначений час вийміть тірамісу з холодильника і присипте зверху какао-порошком.
Розріжте вийшовший десерт на порційні шматочки і подавайте на стіл разом з чаєм або кавою. Тірамісу без яєць і маскарпоне виглядає дуже апетитно і нічим не поступається всесвітньо відомому італійському торту без випічки. При цьому десерт виходить м'яким, ніжним і надзвичайно смачним, а готується легко і швидко.
Випадкові рецепти