Тірамісу - це десерт зі смаком кави, який містить сир маскарпоне, цукор, какао-порошок і савоярді - основний інгредієнт в тістечку. Поєднання вершків і сиру роблять його багатим і ароматним десертом. Тірамісу можна запікати з додаванням яєць для текстури або ж це може бути пиріг без випічки, який також дуже смачний.
Для початку відправте пісочне печиво в кухонний комбайн і подрібніть його в порошок.
Потім додайте розтоплене вершкове масло в мелене печиво і знову перемішайте протягом декількох секунд, щоб отримати тонку крихту для майбутнього тірамісу.
Помістіть суміш меленого печива в круглу (зі знімним дном) форму для випічки, рівномірно розподіливши по всій ємності, трохи навіть утрамбовуючи. Розподіліть і притисніть суміш рівномірно, щоб вийшла корочка коржа, і відправте в холодильник приблизно на 15 хвилин, щоб правильно пиріг застиг.
Тим часом засипте розчинну каву в чашку для змішування і додайте заздалегідь підготовлену теплу воду для приготування рідкої кави. Ретельно перемішайте, до розчинення сипучого інгредієнта.
Налийте кавову рідина в плоску глибоку тарілку і відставте на час в сторону, до подальшого використання.
Надішліть рідкі вершки у велику миску, засипте до них трохи цукру. Збивайте вершки за допомогою електричного міксера, просто обертаючи його рукою до отримання м'якого піку.
Додайте у збиті вершки вершковий сир і обов'язково сир маскарпоне. Потім залийте в миску трохи ванильної есенції і ретельно все збийте, до об'єднання всіх продуктів. Змішуйте сири, поки не утвориться однорідна густа маса.
Розподіліть половину приготованого крему по бісквітній кірці в формі для випічки, рівномірно розподіливши по ємності.
Занурте кожне печиво савоярді в раніше підготовлену кавову суміш на 1-2 хвилини.
Викладіть печиво поверх сирного крему в форму, при необхідності зламайте кілька штучок, щоб правильно розмістити їх в формі і не було простору між ними.
Далі рівномірно розподіліть розтікаючу кремову суміш на шар печива савоярді. Накрийте кришкою або харчовою плівкою і поставте в холодильник на ніч.
Безпосередньо перед подачею готового тірамісу без яєць з маскарпоне, приготованого на швидку руку, посипте його какао порошком. Насолоджуйтеся цим прекрасним тістечком з чашкою кави або чаю.
Випадкові рецепти