Террін з фуа-гра - вишукана страва французької кухні, щось середнє між паштетом і запіканкою з гусячої печінки. Для тих, хто думає, що террін можна спробувати тільки в ресторані, пропонуємо рецепт його домашнього приготування. Ви здивуєтеся, наскільки просто зробити террін своїми руками.
Гусячу печінку (фуа-гра) очистіть від прожилок. З'єднайте в одній ємності чорний мелений перець, сіль і цукор і перемішайте до однорідності.
Очищену від прожилок гусячу печінку рівномірно полийте білим портвейном. Найзручніше це робити чайною ложкою. Зверху присипте фуа-гра раніше зробленою сумішшю спецій, просіюючи її через сито.
Переверніть печінку і посипте спеціями з іншого боку. Боби тонка - необов'язковий інгредієнт терріна з фуа-гра, але ця пряність надає страві неймовірний аромат. Тому радимо потерти трохи на печінку.
Візьміть форму для випічки і викладіть туди замариновану в спеціях гусячу печінку, рівномірно розподіливши по ємності.
Поставте форму з фуа-гра всередину листа більшого розміру і налийте в нього гарячу воду, щоб створити ефект водяної лазні. Накрийте ємність з фуа-гра кришкою і відправте заготовку в розігріту до 120 градусів духовку на 50 хвилин.
Після сигналу про закінчення програми вийміть террін з фуа-гра з духовки і остудіть протягом 45 хвилин до кімнатної температури. Після цього видаліть утворений жир, покладіть на террін гніт і відправте в холод на 48 годин.
Через 2 доби террін з фуа-гра буде повністю готовий. Зніміть гніт, пройдіться по бортику форми ножем і переверніть страву на тарілку. Террін м'який і ніжний. Він ріжеться, як масло. Посипте скибочку крупною сіллю - і насолоджуйтеся. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти