Тертий пиріг - солодкий, маслянистий, вологий, ніжний і хрусткий зі смачними яблуками і корицею. Подається з ванільним морозивом - ідеальне солодке, але легке частування.
У мисці змішайте просіяне борошно, цукор і сіль.
Використовуючи ніж або виделку, наріжте вершкове масло в сипучу суміш, поки вона не стане розсипчастою і досить пухко. Утвориться кілька великих шматків. Можна перемішати вміст навіть руками.
Потім додайте в утворену суміш теплу воду і сформуйте тісто. Загорніть приготоване тісто в харчову плівку, розрівняйте його в диск і відправте в холодильник приблизно на 1 годину.
Злегка змастіть вершковим маслом і посипте борошном невелику форму для випічки. Розкачайте з допомогою качалки охолоджене підготовлене тісто в тонкий корж.
Помістіть тісто в готову форму для випічки і акуратно натисніть на краї. Зріжте зайве тісто по краях. Затисніть краї і проткніть тісто в формі виделкою, щоб створити повітряні кишені.
Далі помийте під проточною водою, очистіть від шкірки і натріть на самій великій тертці кисло - солодкі яблука.
Надішліть натерте яблуко в миску, додайте світло-коричневий цукор, просіяне борошно, корицю, подрібнений мускатний горіх і лимонний сік. Добре перемішайте, щоб всі інгредієнти об'єдналися між собою.
Для крихти змішайте борошно, світло-коричневий цукор і трохи розтоплене вершкове масло. Змішайте все виделкою до розсипчастості. Розігрійте духовку до 180 - 200 градусів.
Ложкою акуратно перекладіть начинку з яблук на тісто в форму для випічки і щільно утрамбуйте, щоб вичавити частину рідини з фрукта і помістити начинку в кірку. Посипте поверх яблучної начинки, раніше приготовані крихти.
Надішліть форму з вмістом в розігріту духовку і випікайте протягом 55-60 хвилин або поки злегка не підрум'яниться випічка зверху. Дайте готовій випічці охолонути протягом мінімум 3 годин до подачї на стіл.
Тертий пиріг подавайте порційно з ванільним морозивом. Цей пиріг найкращий і найсмачніший добре охолоджений.
Випадкові рецепти