Укр
Рус
Печінка Закуски Французька кухня

Террін з печінки

( 4.7368 4 519 19 оцінок)

2296 - переглядів
55 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Террін з печінки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Сьогодні в нашому меню террін з печінки. Ця страва прийшла до нас з французької кухні і зайняла високі позиції в рейтингу популярних страв. Найчастіше террін готують з овочів, а також використовують рибу і м'ясо. Традиційно террін готується в прямокутній вогнетривкій формі, звідси і її назва. Террін - відмінна закуска, яка прикрасить будь-який стіл. Особливе місце серед розмаїття варіантів цієї страви займає печінка в якості головного інгредієнта. Террін з печінки виходить не тільки смачним, але ще і корисним. Террін з печінки приготувати зовсім не складно і з цим завданням впорається кожен бажаючий. Досить знати кілька нюансів, і вийде дійсно смачна страва високого кулінарного рівня.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Террін з печінки" (на 100 грам)

  • Білки11.6 гр.
  • Жири15.6 гр.
  • Вуглеводи1.4 гр.
  • Калорії203 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, для початку беремо сушені сморчки. Ці гриби хоч і не широко поширений вид, але зате дуже цінний в кулінарії. Їх використовують і як самостійний інгредієнт для багатьох страв, і як відмінний додаткових для різних м'ясних страв. Сушені сморчки (можна замінити білими грибами, схожими за вкусовими якостями) заливаємо молоком, додаємо коньяк і залишаємо на 20 хвилин, щоб гриби розм'якли і наситилися рідиною.

Крок - 1
02

Тим часом викладаємо курячу печінку в чашу блендера або кухонного комбайна, сюди ж додаємо шинку і часник, подрібнюємо усе це до отримання однорідної маси.

Крок - 2
03

Потім додаємо м'ясний фарш, розбиваємо куряче яйце, а також солимо і перчимо і знову перебиваємо усе в блендері. У нас виходить така собі суміш, досить в'язка і густа.

Крок - 3
04

Тим часом гриби вже досить настоялися, тому зливаємо з них рідину, найкраще процідити гриби за допомогою сита.

Крок - 4
05

Також, щоб позбавиться від зайвої рідини, можна просто віджати гриби в руці. Тепер викладаємо їх на обробну дошку і дрібно січемо ножем.

Крок - 5
06

Після цього поєднуємо наш фарш і нарізані гриби, добре усе перемішавши.

Крок - 6
07

Залишається фінальний етап приготування. Для цього беремо прямокутну форму, бажано з високими стінками. Форму потрібно добре змастити вершковим маслом по всій поверхні. Тепер викладаємо нашу суміш у форму, розрівнюючи лопаткою і щільно утрамбовуючи.

Крок - 7
08

Зверху на фарш посередині викладаємо свіжий лавровий листочок. Ну і на завершення відправляємо нашу форму в попередньо розігріту до 180 градусів духовку запікатися протягом близько години.

Крок - 8
09

Через зазначений час дістаємо нашу страву з духовки, даємо трошки охолонути, а потім викладаємо її на тарілку і нарізаємо на скибочки. Вишукана закуска готова. Смачний, ароматний і дуже ситний террін з печінки можна подавати з чим завгодно, але особливо гармонійний з скибочкою білого хліба, гірчицею і солоними огірками.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Яловичина в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Яловичина в соусі 55 2 3 з 5 - детальніше -
Свекольник гарячий - покроковий рецепт, фото 1 Свекольник гарячий 70 2 2 з 5 - детальніше -
Фондю без фондюшниці - покроковий рецепт, фото 1 Фондю без фондюшниці 50 3 3 з 5 - детальніше -
Сирники творожні - покроковий рецепт, фото 1 Сирники творожні 45 3 3 з 5 - детальніше -