Укр
Рус
thermomix thermomix
Террін Закуски Французька кухня

Террін з лосося

( 3.0000 1 52 2 оцінки)
40 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Террін з лосося - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Рецепт розкішного терріна з лосося демонструє два абсолютно різних інгредієнта - консервованого лосося, з яким ми всі знайомі, і більш м'ясистий лосось, який має блідо-рожеве забарвлення і неймовірний смак. Краще за все, цей лососевий террін готувати, принаймні за шість годин до подачі. Ви потерпіть, але подача вас просто приємно здивує!

Інгредієнти

  • Вода 4 ст.л
  • Желатин 2 ст.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Лимон 1/2 шт.
  • Кріп 1 пуч.
  • Лосось консервований 200 г.
  • Майонез 1/2 скл.
  • Сир вершковий 800 г.
  • Лосось 500 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку виберіть форму для випічки, в якій і будете готувати майбутній террін. Вона повинна бути не дуже широкою, але досить глибокою. Тепер застеліть обрану форму харчовою плівкою так, щоб повністю покрити і боки.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі філе лосося помістіть на обробну дошку і за допомогою гострого ножа наріжте довгі, але тонкі скибочки. Потім застеліть цими скибочками дно і боки всієї форми так, щоб края шматків звисали з боків (вони знадобляться пізніше).

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер займіться безпосередньо начинкою. Для цього помістіть в глибоку миску високої жирності вершковий сир, потім додайте майонез (було б добре домашнього приготування).

    Крок - 3
  4. 04

    Потім додайте в миску консервований лосось. Попередньо вийміть з риби всі кісточки і подрібніть її до невеликих шматочків.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі додайте до решти інгредієнтів заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану зелень кропу. Полийте вміст миски свіжовичавленим соком лимона, посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно все перемішайте до однорідної густої маси.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер в невелику піалу з теплою водою акуратно засипте желатин і, постійно помішуючи, розчиніть його до утворення рідкої, але трохи в'язкою суміші. Залийте желатинову масу в миску з раніше підготовленою начинкою і ще раз все добре перемішайте.

    Крок - 6
  7. 07

    Далі викладіть підготовлену начинку в форму з лососем, рівномірно розподіливши по всій ємності. Накрийте зверху начинку залишеними краями з шматків лосося, утворивши так звану буханку, і загорніть верх повністю харчовою плівкою.

    Крок - 7
  8. 08

    Тепер відправте форму з терріном в холодильник і залиште на тривалий час, краще навіть на всю ніч, щоб страва добре застигла. Після закінчення цього часу дістаньте форму з готовою стравою і, перевернувши ємність, акуратно витрусіть террін з лосося на пергаментний папір.

    Крок - 8
  9. 09

    Тепер прикрасьте страву гілочками кропу і подавайте, намазав на крекер або грінки.

    Крок - 9

Оцінити рецепт