Укр
Рус
Террін Закуски Французька кухня

Террін з лосося

( 4.7619 4 521 21 оцінка)

2342 - переглядів
40 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Террін з лосося - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Рецепт розкішного терріна з лосося демонструє два абсолютно різних інгредієнта - консервованого лосося, з яким ми всі знайомі, і більш м'ясистий лосось, який має блідо-рожеве забарвлення і неймовірний смак. Краще за все, цей лососевий террін готувати, принаймні за шість годин до подачі. Ви потерпіть, але подача вас просто приємно здивує!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Террін з лосося" (на 100 грам)

  • Білки12 гр.
  • Жири13.5 гр.
  • Вуглеводи1.8 гр.
  • Калорії181 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку виберіть форму для випічки, в якій і будете готувати майбутній террін. Вона повинна бути не дуже широкою, але досить глибокою. Тепер застеліть обрану форму харчовою плівкою так, щоб повністю покрити і боки.

Крок - 1
02

Далі філе лосося помістіть на обробну дошку і за допомогою гострого ножа наріжте довгі, але тонкі скибочки. Потім застеліть цими скибочками дно і боки всієї форми так, щоб края шматків звисали з боків (вони знадобляться пізніше).

Крок - 2
03

Тепер займіться безпосередньо начинкою. Для цього помістіть в глибоку миску високої жирності вершковий сир, потім додайте майонез (було б добре домашнього приготування).

Крок - 3
04

Потім додайте в миску консервований лосось. Попередньо вийміть з риби всі кісточки і подрібніть її до невеликих шматочків.

Крок - 4
05

Далі додайте до решти інгредієнтів заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану зелень кропу. Полийте вміст миски свіжовичавленим соком лимона, посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно все перемішайте до однорідної густої маси.

Крок - 5
06

Тепер в невелику піалу з теплою водою акуратно засипте желатин і, постійно помішуючи, розчиніть його до утворення рідкої, але трохи в'язкою суміші. Залийте желатинову масу в миску з раніше підготовленою начинкою і ще раз все добре перемішайте.

Крок - 6
07

Далі викладіть підготовлену начинку в форму з лососем, рівномірно розподіливши по всій ємності. Накрийте зверху начинку залишеними краями з шматків лосося, утворивши так звану буханку, і загорніть верх повністю харчовою плівкою.

Крок - 7
08

Тепер відправте форму з терріном в холодильник і залиште на тривалий час, краще навіть на всю ніч, щоб страва добре застигла. Після закінчення цього часу дістаньте форму з готовою стравою і, перевернувши ємність, акуратно витрусіть террін з лосося на пергаментний папір.

Крок - 8
09

Тепер прикрасьте страву гілочками кропу і подавайте, намазав на крекер або грінки.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пісний розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Пісний розсольник 45 6 3 з 5 - детальніше -
Спагеті зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті зі шпинатом 20 5 2 з 5 - детальніше -
Картопля тушкована - покроковий рецепт, фото 1 Картопля тушкована 50 5 3 з 5 - детальніше -
Холодець - покроковий рецепт, фото 1 Холодець 40 5 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Торт на кефірі - покроковий рецепт, фото 1 Торт на кефірі 60 6 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі на пару - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі на пару 50 4 3 з 5 - детальніше -
Буріто з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Буріто з куркою 60 4 3 з 5 - детальніше -
Віденський штрудель - покроковий рецепт, фото 1 Віденський штрудель 50 3 3 з 5 - детальніше -