Укр
Рус
Террін Закуски Французька кухня

Террін з курки

( 4.8000 4 510 10 оцінок)

825 - переглядів
60 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Террін з курки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Террін з курки зі свининою зовні нагадує варену ковбасу, але насправді являє собою запіканку з м'ясного фаршу з зеленню та спеціями. Хоча в рецепті кілька процесів, всі вони нескладні, тому ви без зусиль приготуєте террін у себе вдома і порадуєте близьких оригінальною і смачною стравою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Террін з курки" (на 100 грам)

  • Білки15.6 гр.
  • Жири21.7 гр.
  • Вуглеводи0.5 гр.
  • Калорії265 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте інгредієнти для терріна. Цибулю-шалот очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. Часник натріть на дрібній тертці в миску з цибулею.

Крок - 1
02

Поставте сковороду на середній вогонь і розігрійте в ній рослинне і вершкове масло. Коли вершкове масло повністю розійдеться, відправте в сковорідку цибулю з часником і, помішуючи, смажте до м'якості.

Крок - 2
03

Підсмажені овочі викладіть на тарілку і остудіть. Курячу печінку вимийте, просушіть і наріжте невеликими шматочками, попутно видаливши плівки і протоки.

Крок - 3
04

У сковороді, де смажилася цибуля, знову розтопіть вершкове масло і викладіть туди нарізану печінку. Приправте сіллю і перцем за смаком. Додайте чебрець і лавровий лист. Помішуючи, смажте печінку на середньому вогні максимум 30 секунд.

Крок - 4
05

Потім влийте бренді, доведіть до кипіння і, помішуючи, тушкуйте печінку ще секунд 30, а потім зніміть з вогню і остудіть.

Крок - 5
06

Випатрану і вимиту курку розріжте на частини. З грудки зніміть філе, видаліть шкіру і наріжте м'ясо довгими тонкими смужками.

Крок - 6
07

З курячих ніжок теж зніміть шкіру і відокремте філе від кісток. Наріжте м'ясо з ніжок зручними шматочками, відправте в подрібнювач блендера і перебийте до стану дрібного фаршу.

Крок - 7
08

З'єднайте в одній мисці свинячий і курячий фарш. Всипте подрібнені чебрець і петрушку. Вбийте яйце і додайте підсмажену цибулю-шалот з часником. Влийте трохи бренді, а також жир зі сковороди, де смажилася куряча печінка. Посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 8
09

З підготовлених продуктів вже можна зібрати террін. Тонкі скибочки бекону покладіть на робочу поверхню і розгладьте ножем, а потім викладіть на харчову плівку внахлест.

Крок - 9
10

По центру зробіть ряд з половини раніше приготованого фаршу. Покрийте його смужками з філе курячої грудки.

Крок - 10
11

На неї покладіть шматочки підсмаженої курячої печінки і сирі свинячі ковбаски. Покрийте все залишеним фаршем. За допомогою плівки скрутіть заготовку рулетом.

Крок - 11
12

Перекладіть його на довгий лист фольги (або кілька листів, покладених внахлест) і загорніть в неї, защіпнувши краї. Одержаний рулет відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 35-45 хвилин. Коли террін дійде до готовності, температура всередині рулету повинна становити не менше 64-65 градусів (можна перевірити кухонним термометром).

Крок - 12
13

З охололого терріна зніміть фольгу, оберніть його харчовою плівкою і відправте в холодильник мінімум на 12 годин. Через зазначений час террін з курки зі свининою буде повністю готовий. Він уже смачний, але можна довести страву до досконалості. Розділіть террін ножем навпіл.

Крок - 13
14

Розігрійте в сковороді рослинне масло і підсмажте террін до рум'яності з усіх боків. Тепер він дійсно досконалий. Наріжте террін порційними шматочками і подавайте до столу разом зі свіжими овочами, зеленню і улюбленим соусом. Смачного!

Крок - 14

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Класичний цибулевий суп 75 7 4 з 5 - детальніше -
Гречана каша - покроковий рецепт, фото 1 Гречана каша 40 6 2 з 5 - детальніше -
Сало в розсолі - покроковий рецепт, фото 1 Сало в розсолі 40 6 2 з 5 - детальніше -
Мімоза з сардиною - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза з сардиною 30 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Локшина рамен - покроковий рецепт, фото 1 Локшина рамен 75 6 3 з 5 - детальніше -
Хворост хрусткий - покроковий рецепт, фото 1 Хворост хрусткий 60 3 3 з 5 - детальніше -
Тушкована качка в сметані - покроковий рецепт, фото 1 Тушкована качка в сметані 70 3 3 з 5 - детальніше -