Укр
Рус
Баклажани Закуски Російська кухня

Террін з баклажанів

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

2207 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 75 з 5
Террін з баклажанів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Незвичайна назва смачної і барвистої страви «террін», родом з законодавиці кулінарної моди - Франції. Це холодна закуска, з використанням різних м'ясних продуктів або овочів з сирною начинкою, яка готується в спеціальній прямокутній формі. Навіть холодні, солодкі десерти теж називаються террін. Приготований вами террін прикрасить не тільки обідній стіл, але здивує гостей своєю барвистістю на святковому. Террін з баклажанів - це низка ароматних овочів-гриль з найніжнішою і пікантною сирною начинкою. Це легко і калорійно, живописно і смачно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Террін з баклажанів" (на 100 грам)

  • Білки7.6 гр.
  • Жири3.3 гр.
  • Вуглеводи2.6 гр.
  • Калорії75 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Так як террін у нас буде з використанням овочів, нам слід попередньо їх підготувати. Моркву очищаємо від шкірки і миємо. Баклажан і кабачок миємо й відрізаємо кінці з двох сторін.

Крок - 1
02

Візьмемо ручну, дерев'яну шатківницю і акуратними рухами, щоб не поранитися, нарізаємо баклажан тонкими пластинами. Точно також нарізаємо на шатківниці цукіні (кабачок).

Крок - 2
03

Очищену моркву також нарізаємо на шатківниці. Намагаємося нарізати моркву гранично тонко, по можливості, так як вона буде використовуватися в нашому блюді в сирому вигляді.

Крок - 3
04

На розпечену, сковороду гриль або сковороду з рифленим дном наливаємо оливкову олію. Смажити будемо на середньому вогні. Викладаємо спочатку пластинки цукіні. Обсмажуємо з двох сторін до красивої, коричневої скоринки. Сковорода з рифленим дном дасть гарний малюнок овочам при смаженні.

Крок - 4
05

Далі, точно також обсмажимо і баклажани з двох сторін. Обсмажені кабачки і баклажани викладаємо в різні тарілки.

Крок - 5
06

Тепер займемося сирною начинкою. В кухонний комбайн викладаємо нарізане шматочками копчене філе індички.

Крок - 6
07

Туди ж викладаємо свіжий сир. Жирність сиру беремо на свій розсуд. Для пікантності і особливого аромату сирної начинки, додамо козячий сир, замаринований в оливковій олії з рожевим перцем. Додаємо разом з маринадом. Якщо немає в наявності, використовуйте будь-який, витриманий козячий сир.

Крок - 7
08

Додамо свіжий чебрець (відриваємо листочки від гілочок) і зубчик часнику. Також додамо зелень петрушки і збиваємо до однорідної, кремоподібної маси.

Крок - 8
09

Беремо довгу, прямокутну форму для терріну. Форму застелимо харчовою плівкою, залишаємо довгі края. Для того, щоб наш террін відмінно виймався з форми, наллємо в нього холодної води, потім воду зливаємо.

Крок - 9
10

Спочатку викладаємо поперек форми пластинки тонко нарізаної моркви. Зверху на моркву, але вже вздовж форми викладаємо обсмажені цукіні.

Крок - 10
11

На цукіні ложкою викладаємо тонким шаром нашу сирну масу. Розрівнюємо ложкою. Також уздовж, поверх сирної маси викладаємо обсмажені баклажани. Викладені баклажани приправляємо сіллю і чорним меленим перцем.

Крок - 11
12

Дотримуючись т ж черговість викладаємо шарами наш террін до заповнення форми, але так, щоб останнім шаром були баклажани.

Крок - 12
13

Загинаємо кінці моркви (якщо вони залишилися) і зверху загортаємо харчовою плівкою. Ставимо на 2 години в холодильник застигати.

Крок - 13
14

Дістаємо террін з баклажанів з холодильника і викладаємо швидким рухом на підготовлену тарілку. Нарізаємо гострим ножем на порційні шматки і подаємо на стіл. Не бійтеся експериментувати і дивуйте своїх гостей оригінальною і смачною стравою.

Крок - 14

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шинка - покроковий рецепт, фото 1 Шинка 120 4 3 з 5 - детальніше -
Буженина варена - покроковий рецепт, фото 1 Буженина варена 120 4 3 з 5 - детальніше -
Хліб з висівками - покроковий рецепт, фото 1 Хліб з висівками 60 1 3 з 5 - детальніше -
Оладки з кабачків - покроковий рецепт, фото 1 Оладки з кабачків 45 3 3 з 5 - детальніше -