Тефтелі в соусі - апетитні м'ясні кульки з двох видів фаршу, які тушкуються в соусі марінара домашнього приготування. Тефтелі за цим рецептом виходять дивно м'якими і соковитими. Це проста і поживна друга страва, яке підійде як для сімейного обіду або вечері, так і для святкового столу.
З'єднайте в одній ємності 2 види м'ясного фаршу. Всипте панірувальні сухарі і тертий пармезан. Влийте молоко або воду. Вбийте курячі яйця. Додайте нарізану кубиками ріпчасту цибулю і сухі спеції (часниковий порошок, орегано, сіль, цукор), а також подрібнену свіжу петрушку. Поперчіть страву за смаком. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
З отримавшого фаршу сформуйте круглі тефтелі і викладіть на підготовлену поверхню.
У сковороді на середньому вогні розігрійте оливкову олію і підсмажте на ній м'ясні кульки до рум'яності з усіх боків. Не готуйте всі котлетки відразу, інакше вони будуть не смажитися, а паритися. Надсилайте тефтелі на сковороду групами і просто смажте до рум'яності. До готовності вони дійдуть в соусі. Підсмажені тефтелі перекладіть на блюдо.
Приготуйте соус марінара. У сковороду, де смажилися котлетки, відправте подрібнені цибулю і часник. Помішуючи, смажте до прозорості цибулі (близько 2 хвилин).
Всипте пластівці червоного перцю чилі і влийте консервовані подрібнені томати у власному соку. Додайте сіль, цукор, орегано, чорний мелений перець і перемішайте до однорідності.
Додайте лавровий лист і доведіть соус до кипіння. У киплячий соус відправте обсмажені тефтелі, накрийте кришкою і томіть на повільному вогні 20-30 хвилин.
Зніміть кришку і спробуйте соус на смак. Якщо потрібно, додайте спеції. Всипте в страву тертий пармезан і нарізаний базилік. Зніміть тефтелі в соусі марінара з вогню і викладіть поверх варених спагетті або будь-якого іншого гарніру на ваш смак. Таку страву можна подати і просто з хлібом. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти