Запечені тефтелі в сметанному соусі неймовірно смачні. Тефтелі прекрасно поєднуються з пастою будь-якого типу. Повірте, вони будуть миттєвим хітом. Пікантний соус готується з цибулі, вершків, бульйону, солі і перцю. Результатом є тюфтелька, яка просто тане в роті.
Для початку приготуйте самі фрикадельки: в глибоку сковорідку додайте вершкове масло і дайте йому розтанути, додайте попередньо очищену від лушпиння червону цибулю і смажте, помішуючи, до прозорості.
Далі додайте до цибулі заздалегідь очищений від лушпиння і подрібнений часник, добре перемішайте, перекладіть в миску і відставте на час в сторону.
У яловичий фарш (приготований самостійно або куплений в магазині) додайте порошок білого перцю, гарам масала, чорний мелений перець, сіль, порошок червоного чилі, свіжу нашатковану петрушку, соєвий соус, панірувальні сухарі, раніше приготовлену суміш цибулю + часник, налийте молоко і добре перемішайте, до об'єднання всіх продуктів.
Додайте так само в м'ясну суміш куряче яйце, знову добре перемішайте і дайте масі настоятися протягом 30 хвилин.
Змастіть руки рослинним маслом, відщіпніть м'ясну суміш і зробіть 23-25 маленьких м'ясних кульок однакового розміру. М'ясні кульки можна заморозити для подальшого використання.
У сковорідку залийте рослинне масло, покладіть в нього м'ясні кульки і смажте приблизно 2 хвилини. Потім закрийте ємність і томіть вміст на слабкому вогні протягом 2-3 хвилин, викладіть на блюдо і відставте на час в сторону.
Приготуйте сметанний соус для страви: в ту ж сковорідку додайте вершкове масло і дайте йому розтанути, засипте універсальне борошно і обсмажуйте, добре перемішуючи, на слабкому вогні.
Потім додайте в сковорідку густі вершки і добре збийте. Поступово додайте курячий бульйон і постійно збивайте. Далі додайте до утвореної маси гірчичну пасту і добре перемішайте все.
Далі залийте в сковорідку соєвий соус і знову ретельно перемішайте вміст. Засипте так само порошок білого перцю, сіль і чорний мелений перець, добре збийте все до однорідної маси і варіть до бажаної консистенції.
Покладіть раніше підготовлені фрикадельки в соус, що утворився і добре перемішайте. Накрийте ємність кришкою, відправте в заздалегідь розігріту духовку до 160 градусів і залиште томитися протягом 12 хвилин.
Додайте в готові тефтелі в сметанному соусі свіжу петрушку і подавайте до столу.
Випадкові рецепти