Ось чудовий і бездоганний рецепт тефтелей, друга страва з м'яса, від якої ви ніколи не відмовитеся, спробувавши.
Почніть підготовку страви з приготування хлібних крихт. Для цього половину буханця білого хліба накришить на дрібні крихти, як тільки зможете.
У велику миску помістіть яловичий фарш, додайте до нього хлібні крихти, дрібно нашатковану петрушку, усе добре перемішайте.
На дрібній тертці натріть сир пармезан і теж відправте його до м'ясного фаршу, рясно поперчіть ємність миски, киньте часниковий порошок (можна видавити свіжий, кому як подобається) і знову усе змішайте.
В окремій мисці збийте вінчиком яйця і залийте їх до фаршу, ще раз усе добре перемішайте (можна навіть руками).
З добротно змішаного м'ясного фаршу сформуйте кульки невеликого розміру, помістіть їх на деко, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник остигати, поки вони не знадобляться.
Тим часом очистіть від лушпиння цибулю і наріжте дрібно на обробній дошці.
У велику сковорідку розпечену на середньому вогні налийте оливкове масло, киньте в нього нарізану цибулю і пропущений через чеснокодавку часник. Обсмажте овочі в оливковій олії до тих пір, поки цибуля не стане напівпрозорою, а часник не дасть насичений аромат.
Тепер додайте в сковороду дрібного розміру консервовані томати разом з соусом (бажано вже очищені від шкірки), гарненько посоліть, досипте цукор для пікантності підливи і киньте лавровий лист.
Місткість сковороди ще раз перемішайте за допомогою дерев'яної ложки, накрийте кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте близько 35 хвилин. Після закінчення цього часу зніміть сковороду з плити, додайте в підливу томатну пасту, сушений базилік, щедро поперчіть і викладіть в соус тефтелі.
Тепер накрийте сковороду кришкою і відправте тушкуватися тефтелі з підливою в заздалегідь розігріту плиту до 200 градусів на 30 хвилин.
Подавати готові тефтелі потрібно обов'язково з пастою, полив пікантним соусом з томатами. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти