Укр
Рус
Тефтелі Другі страви Кухня Швеції

Тефтелі у вершковому соусі

( 4.8571 4 514 14 оцінок)

2835 - переглядів
65 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Тефтелі у вершковому соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Швеції

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Найчастіше тефтелі готують з яловичини або свинини, так як куряче м'ясо має більше білка і менше соковите. Але ми сьогодні розглянемо версію тефтелей з курячого фаршу. Ці м'ясні кульки посипані спеціями і покриті гірчицею і соєвим соусом, які добре поєднуються разом і забезпечують кращий смак курки і надають соковитість.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Тефтелі у вершковому соусі" (на 100 грам)

  • Білки9.8 гр.
  • Жири11.3 гр.
  • Вуглеводи3.5 гр.
  • Калорії159 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте спочатку всі необхідні страві інгредієнти. А саме: ріпчасту цибулю звільніть від лушпиння і на обробній дошці дрібно наріжте. Очистіть від шкірки мускатний горіх (або використовуйте молодий без шкірки).

Крок - 1
02

Зелень петрушки помийте під проточною водою і на обробній дошці дрібно наріжте.

Крок - 2
03

Далі помістіть глибокий сотейник на плиту, киньте в нього вершкове масло і на середньому вогні розтопіть.

Крок - 3
04

Потім закиньте в киплячу олію нарізану цибулю, додайте очищений від лушпиння і видавлений через часникодавку часник і обсмажуйте, постійно помішуючи до розм'якшення цибулі і появи насиченого аромату.

Крок - 4
05

Тепер додайте ваші улюблені спеції, натертий на самій дрібній тертці мускатний горіх, приправте білим меленим перцем. Далі додайте хлібні крихти і, ретельно все перемішавши і присоливши, обсмажуйте до появи золотистості умісту сотейника.

Крок - 5
06

Далі в глибоку миску киньте курячий фарш, розбийте до нього одне куряче яйце, додайте цибулеву зажарку і ретельно вимісіть м'ясну суміш до однорідної густої маси.

Крок - 6
07

Потім, попередньо змоченими водою руками, сформуйте з м'ясною суміші однакового розміру кульки і помістіть їх на блюдо.

Крок - 7
08

Сотейник, в якому обсмажувалася цибулева зажарка, відправте назад на плиту, залийте в нього оливкову олію і добре розігрійте.

Крок - 8
09

У киплячу олію покладіть підготовлені м'ясні кульки і обсмажуйте, постійно перевертаючи, до появи золотистої скоринки з усіх боків тефтелей. Викладіть готові підсмажені м'ясні кульки на блюдо і відставте до подальшого використання.

Крок - 9
10

А в той же сотейник киньте вершкове масло, засипте трохи борошна і, постійно помішуючи, обсмажуйте до появи однорідної густої суміші.

Крок - 10
11

Потім залийте в сотейник раніше підготовлений курячий бульйон, додайте діжонську гірчицю, трохи соєвого соусу і томіть на повільному вогні, постійно помішуючи.

Крок - 11
12

Далі закиньте в киплячий бульйон вершки (бажано високої жирності), посоліть і, добре перемішавши, томіть близько 5 хвилин до утворення густої вершкової підливи.

Крок - 12
13

Теперь поместите в сотейник поджаренные тефтели и распределите по всему дну емкости, перемешав их. Томите на слабом огне около 20 минут.

Крок - 13
14

Готовые тефтели в сливочном соусе выложите на тарелку, украсьте нарезанной петрушкой и подавайте к столу.  

Крок - 14

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Овсяна каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Баклажани по корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Баклажани по корейськи 40 6 2 з 5 - детальніше -
Вівсяне печиво з медом - покроковий рецепт, фото 1 Вівсяне печиво з медом 35 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Плюшка - покроковий рецепт, фото 1 Плюшка 120 5 3 з 5 - детальніше -
Овочевий літній суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий літній суп 35 4 2 з 5 - детальніше -
Макарони карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Макарони карбонара 50 4 3 з 5 - детальніше -