Пропонуємо вам ще один варіант приготування картоплі з м'ясом. Досить проста страва - тефтелі з картоплею в духовці. Але невелика кількість приправ, соус бешамель і моцарелла роблять її просто фантастично смачною.
Для того, щоб приготувати тефтелі, вам знадобиться яловичий фарш. Ви можете купити його в магазині або приготувати самостійно. Помістіть його в чисту глибоку миску.
Візьміть велику цибулину, очистіть її від лушпиння і сполосніть під прохолодною водою. На кухонній дошці наріжте невеликими кубиками. Також візьміть зубчик часнику, очистіть його від лушпиння. Пропустіть через чеснокодавку або натріть на дрібній тертці. Надішліть подрібнену цибулю і часник в миску з фаршем.
Кілька гілочок свіжої петрушки помийте під проточною водою, промокніть рушником. На тій же кухонній дошці за допомогою ножа дрібно наріжте тільки листя петрушки. Подрібнену зелень киньте до фаршу і цибулі.
Тепер прийшов час додати спеції. Приправте яловичий фарш невеликою кількістю меленої паприки, чорним меленим перцем, посоліть за смаком.
Всі інгредієнти для тефтелей, які знаходяться в мисці, ретельно перемішайте до однорідності за допомогою ложки або рукою.
Заздалегідь зварену і остиглу картоплю в мундирі очистіть від шкірки. Помістіть її на кухонну дошку і наріжте не товстими кружечками. Дістаньте круглу форму для запікання. Якщо немає круглої, то можна використовувати будь-яку іншу форму. Викладіть кружечками картоплі дно і боки форми для запікання.
З підготовленого фаршу за допомогою двох рук сформуйте тефтелі. Викладіть їх поверх кружечків картоплі.
Простір між фрикадельками також заповніть кружечками картоплі.
Тепер вам знадобиться заздалегідь приготовлений соус бешамель. Полийте їм фрикадельки з картоплею, намагайтеся зробити це рівномірно.
Останній штрих - сир моцарелла. Натріть його на дрібній тертці і щедро посипте страву зверху. Надішліть форму з тефтелями і картоплею в розігріту духовку, запікайте при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин. Готову страву подавайте гарячою. Смачного!
Випадкові рецепти