Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Тефтелі в томатному соусі

90 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Тефтелі в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Швеції

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Тефтелі в томатному соусі. Саме з томатним соусом тефтелі вийдуть надзвичайно смачними і будуть відрізнятися від котлет.

Інгредієнти

Фарш м’ясний800 г.
Цибуля3 г.
Яйце2 г.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Масло рослинне30 г.
Вершкове масло50 г.
Борошно2 ст.л
Сметана400 г.
Паста томат2 ст.л
Лавровий лист2 шт.

Покроковий рецепт

01

Фарш для тефтелей не відрізняється оригінальністю, його складові перемелене м'ясо, подрібнена  цибуля, яйце, сіль, перець, за бажанням можна додати відварний рис або м'якуш батона.

Крок - 1
02

Для приготування соусу в окремій сковороді постійно помішуючи обсмажити 2 столові ложки борошна на розтопленому вершковому маслі до  піно подібного  стану.

Крок - 2
03

В іншому посуді  довести до кипіння 400 гр сметани і при інтенсивному перемішуванні додати обсмажену муку, томатну пасту, бульйон або воду, посолити, поперчити і після закипання зняти з вогню.

Крок - 3
04

Поки соус настоюється,  з фаршу сформувати кульки, обваляти їх у борошні і обсмажити до рум'яної скоринки. Напівготові тефтелі залити томатним соусом і запікати в духовці при температурі 180-200 ° до появи насиченого аромату.

Крок - 4

Оцінити рецепт