Укр
Рус
thermomix thermomix
Тефтелі Другі страви Кухня Швеції

Тефтелі в томатному соусі

90 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Тефтелі в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Швеції

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Тефтелі в томатному соусі. Саме з томатним соусом тефтелі вийдуть надзвичайно смачними і будуть відрізнятися від котлет.

Інгредієнти

  • Фарш м’ясний 800 г.
  • Цибуля 3 г.
  • Яйце 2 г.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 30 г.
  • Вершкове масло 50 г.
  • Борошно 2 ст.л
  • Сметана 400 г.
  • Паста томат 2 ст.л
  • Лавровий лист 2 шт.

Покроковий рецепт

  1. 01

    Фарш для тефтелей не відрізняється оригінальністю, його складові перемелене м'ясо, подрібнена  цибуля, яйце, сіль, перець, за бажанням можна додати відварний рис або м'якуш батона.

    Крок - 1
  2. 02

    Для приготування соусу в окремій сковороді постійно помішуючи обсмажити 2 столові ложки борошна на розтопленому вершковому маслі до  піно подібного  стану.

    Крок - 2
  3. 03

    В іншому посуді  довести до кипіння 400 гр сметани і при інтенсивному перемішуванні додати обсмажену муку, томатну пасту, бульйон або воду, посолити, поперчити і після закипання зняти з вогню.

    Крок - 3
  4. 04

    Поки соус настоюється,  з фаршу сформувати кульки, обваляти їх у борошні і обсмажити до рум'яної скоринки. Напівготові тефтелі залити томатним соусом і запікати в духовці при температурі 180-200 ° до появи насиченого аромату.

    Крок - 4

Оцінити рецепт