Укр
Рус
Мясо Другі страви Кухня Швеції

Тефтелі в томатному соусі

( 4.9302 4 543 43 оцінки)

3798 - переглядів
90 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Тефтелі в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Швеції

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Якщо вам і вашій родині трохи набридло включати в повсякденне меню котлети та сосиски, подумайте над тим, що може, пора вже внести деяке розмаїття. І якщо ви звикли, що на столі завжди присутні м'ясні страви, можна включити в раціон ніжні тефтелі, які відмінно підійдуть до будь-якого гарніру. Для цієї страви знадобиться фарш, який не є принциповим якийсь особливий, відмінно підійде будь-який, навіть краще, якщо змішаний. Варіантів приготування цієї м'ясної страви не така вже велика різноманітність, а ось з соусами можна сміливо варіювати. Ми вам запропонуємо приготувати тефтелі в томатному соусі. Саме в цьому варіанті вони виходять дивно смачними.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Тефтелі в томатному соусі" (на 100 грам)

  • Білки8.7 гр.
  • Жири9.6 гр.
  • Вуглеводи8.7 гр.
  • Калорії166 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Інгредієнтів буде потрібно не так вже й багато, часу теж, а приготована страва - справжня смакота. Для приготування тефтелей потрібно підготувати всі інгредієнти, які нам знадобляться. Перш за все, це звичайно - фарш. Можна його купити готовим в супермаркеті, але краще приготувати самостійно, перекрутивши м'якоть через м'ясорубку. Ще нам знадобляться спеції і приправи. Для цього чистимо від шкірки цибулю, дрібно шаткуємо. Часник теж чистимо і подрібнюємо дуже дрібно ножем або пропускаємо через прес.

Крок - 1
02

Зелень петрушки і базиліка добре обполіскуємо холодною водою, просушуємо і дрібно шаткуємо.

Крок - 2
03

Ще для того, щоб надати різноманітності і пікантності смаку тефтелей, додаємо сир пармезан, для чого попередньо його тремо на дрібну тертку.

Крок - 3
04

У глибоку миску засипаємо панірувальні сухарі і вливаємо трохи молока, перемішуємо за допомогою вилки. Потім додаємо туди яйце і подрібнений часник.

Крок - 4
05

Тепер кидаємо до решти інгредієнтів нашатковану зелень петрушки і базиліка, добре перемішуємо. Далі додаємо потертий сир і знову змішуємо.

Крок - 5
06

Тепер викладаємо в приготовлену суміш фарш і руками акуратно перемішуємо всі інгредієнти.

Крок - 6
07

Після того, як наш фарш практично готовий, починаємо формувати тефтелі. Робимо їх не дуже великими, щоб рівномірно прожарювати і не підгорали. Беремо приготований фарш, формуємо руками акуратні кульки і викладаємо на паперовий рушник.

Крок - 7
08

Коли всі тефтелі будуть сформовані, ставимо на плиту глибоку сковорідку, вливаємо оливкову олію і розігріваємо. У розігріте масло викладаємо тефтелі і обсмажуємо їх до рум'яності з обох сторін, після чого знімаємо в окрему посудину.

Крок - 8
09

У сковорідку з маслом, що залишилося кидаємо подрібнену цибулю, трохи пасеруємо і вливаємо червоне вино.

Крок - 9
10

Далі доливаємо в сковорідку томатне пюре, добре перемішуємо кулінарною лопаткою.

Крок - 10
11

Тепер викладаємо в киплячу томатну суміш заздалегідь обсмажені тефтелі і накриваємо кришкою. Готуємо страву протягом 1,5 годин на слабкому вогні. Перед готовністю солимо і перчимо. Готові, рум'яні тефтелі в томатному соусі подаємо до столу, прикрасивши свіжою зеленню.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

 Сушені яблука в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Сушені яблука в духовці 80 1 2 з 5 - детальніше -
Вафельні трубочки хрусткі - покроковий рецепт, фото 1 Вафельні трубочки хрусткі 65 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Домашня сирокопчена ковбаса - покроковий рецепт, фото 1 Домашня сирокопчена ковбаса 140 6 4 з 5 - детальніше -
Ескалоп з індички - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп з індички 45 2 2 з 5 - детальніше -
Омлет в перці - покроковий рецепт, фото 1 Омлет в перці 35 3 2 з 5 - детальніше -