Якщо вам і вашій родині трохи набридло включати в повсякденне меню котлети та сосиски, подумайте над тим, що може, пора вже внести деяке розмаїття. І якщо ви звикли, що на столі завжди присутні м'ясні страви, можна включити в раціон ніжні тефтелі, які відмінно підійдуть до будь-якого гарніру. Для цієї страви знадобиться фарш, який не є принциповим якийсь особливий, відмінно підійде будь-який, навіть краще, якщо змішаний. Варіантів приготування цієї м'ясної страви не така вже велика різноманітність, а ось з соусами можна сміливо варіювати. Ми вам запропонуємо приготувати тефтелі в томатному соусі. Саме в цьому варіанті вони виходять дивно смачними.
Інгредієнтів буде потрібно не так вже й багато, часу теж, а приготована страва - справжня смакота. Для приготування тефтелей потрібно підготувати всі інгредієнти, які нам знадобляться. Перш за все, це звичайно - фарш. Можна його купити готовим в супермаркеті, але краще приготувати самостійно, перекрутивши м'якоть через м'ясорубку. Ще нам знадобляться спеції і приправи. Для цього чистимо від шкірки цибулю, дрібно шаткуємо. Часник теж чистимо і подрібнюємо дуже дрібно ножем або пропускаємо через прес.
Зелень петрушки і базиліка добре обполіскуємо холодною водою, просушуємо і дрібно шаткуємо.
Ще для того, щоб надати різноманітності і пікантності смаку тефтелей, додаємо сир пармезан, для чого попередньо його тремо на дрібну тертку.
У глибоку миску засипаємо панірувальні сухарі і вливаємо трохи молока, перемішуємо за допомогою вилки. Потім додаємо туди яйце і подрібнений часник.
Тепер кидаємо до решти інгредієнтів нашатковану зелень петрушки і базиліка, добре перемішуємо. Далі додаємо потертий сир і знову змішуємо.
Тепер викладаємо в приготовлену суміш фарш і руками акуратно перемішуємо всі інгредієнти.
Після того, як наш фарш практично готовий, починаємо формувати тефтелі. Робимо їх не дуже великими, щоб рівномірно прожарювати і не підгорали. Беремо приготований фарш, формуємо руками акуратні кульки і викладаємо на паперовий рушник.
Коли всі тефтелі будуть сформовані, ставимо на плиту глибоку сковорідку, вливаємо оливкову олію і розігріваємо. У розігріте масло викладаємо тефтелі і обсмажуємо їх до рум'яності з обох сторін, після чого знімаємо в окрему посудину.
У сковорідку з маслом, що залишилося кидаємо подрібнену цибулю, трохи пасеруємо і вливаємо червоне вино.
Далі доливаємо в сковорідку томатне пюре, добре перемішуємо кулінарною лопаткою.
Тепер викладаємо в киплячу томатну суміш заздалегідь обсмажені тефтелі і накриваємо кришкою. Готуємо страву протягом 1,5 годин на слабкому вогні. Перед готовністю солимо і перчимо. Готові, рум'яні тефтелі в томатному соусі подаємо до столу, прикрасивши свіжою зеленню.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти