Укр
Рус
thermomix thermomix
Тефтелі Другі страви Кухня Швеції

Тефтелі ніжні

90 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Тефтелі ніжні - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Швеції

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Відмінний рецепт ніжних тефтелей, обсмажених в гарячій сковороді, щоб отримати хрусткі, золоті края. Вбираючи смак сільського томатного соусу під золотим покривалом з розплавленого сиру моцарелла - це легкий рецепт вечері, який стане хітом для вашої родини.

Інгредієнти

  • Моцарелла 1 1/2 скл.
  • Цукор 1 щіп.
  • Перець червоний чілі 1 ч.л
  • Паста томат 2 ст.л
  • Вода 1/4 скл.
  • Соус томатний 700 г.
  • Оливкова олія 3 ст.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Бульйонні кубики 1 шт.
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Хліб білий 3 скиб.
  • Молоко 1/2 скл.
  • Фарш яловичий 500 г.
  • Свинина 500 г.
  • Цибуля 2 шт.
  • Часник 7 зуб.
  • Яйце 2 шт.
  • Пармезан 1/2 скл.
  • Орегано 2 ч.л
  • Базилік 2 ч.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку розігрійте духовку до 220 градусів. Змішайте виделкою хліб (бажано білий і без скоринки) і молоко у великій мисці. Занурте хліб в молоко (можна залишити на час), щоб повністю його розчинити і утворити однорідну густу масу.

    Крок - 1
  2. 02

    Додайте в миску з просоченим хлібом яловичий фарш і свинину, заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нашатковану цибулю і часник, розбийте курячі яйця.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім додайте в миску заздалегідь натертий на самій дрібній тертці пармезан, сушений базилік і орегано, нашатковану свіжу зелень петрушки, засипте трохи бульйону в кубику, посоліть і добре перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

    Крок - 3
  4. 04

    Поверніть за допомогою спеціальної ложки м'ясну суміш в кульку. Відкладіть на тарілку і повторюйте, поки все м'ясо не буде використано.

    Крок - 4
  5. 05

    Нагрійте оливкову олію у великій чавунній сковороді або з антипригарним покриттям на середньому вогні. Обсмажте утворені м'ясні кульки з усіх боків до золотистого кольору (вони не будуть готові до кінця, але в соусі доготуються). Перекладіть на велику тарілку.

    Крок - 5
  6. 06

    У цю ж сковорідку налийте оливкову олію і добре розігрійте. Смажте в гарячому маслі подрібнену цибулю до прозорості (близько 2 хвилин), час від часу помішуючи. Додайте до цибулі часник і смажте протягом 1 хвилини, поки він не стане ароматним.

    Крок - 6
  7. 07

    Далі залийте в сковорідку томатний сік (можна використовувати соус), воду, додайте томатну пасту, орегано, базилік, пластівці чилі (якщо використовуєте), сіль і перець. Добре перемішайте дерев'яною ложкою і доведіть до кипіння.

    Крок - 7
  8. 08

    Зменшіть вогонь до мінімуму, і спробуйте соус на смак. Додайте цукор, якщо необхідно. Перемістіть тефтелі назад в сковорідку, розмістивши з невеликою відстанню один від одного. Накрийте кришкою і варіть протягом 20 хвилин, час від часу помішуючи соус, поки м'ясні кульки повністю не приготуються. (Переверніть тефтелі пару раз в соусі під час приготування).

    Крок - 8
  9. 09

    Потім посипте вміст сковороди натертою моцарелою, перенесіть в духовку і запікайте на середній полиці, поки сир не розплавиться.

    Крок - 9
  10. 10

    Прикрасьте ніжні тефтелі свіжою рубаною петрушкою і сушеним орегано з базиліком. Подавайте на пасті, з картопляним пюре або рисом.

    Крок - 10

Оцінити рецепт