Тайський суп тому - ям, напевно, один з найбільш популярних супів в світі, має характерний смак і аромат. Основою супу є паста том - ям і чилі. Страва прекрасно підійде для довгих осінніх вечорів і сподобається всім, хто любить східні аромати Таїланду.
Перед тим, як готувати тайський суп тому - ям, необхідно підготувати деякі інгредієнти. Вам знадобляться невеликі помідори черрі. Виберіть необхідну кількість і ретельно помийте під проточною водою. На кухонній дошці розріжте кожен помідор навпіл, помістіть в чисту миску і відставте в сторону.
Також для супу необхідні гриби, можна використовувати печериці. Очистіть їх і сполосніть під краном. Розріжте кожну печерицю на чотири частини. Відкладіть нарізані гриби в сторону.
Обов'язковим інгредієнтом даного супу є червоний перець чилі. Виберіть кілька невеликих перчинок і помийте їх під проточною водою. На кухонній дошці розріжте по діагоналі на три або чотири частини кожну. Відкладіть в сторону.
Далі вам знадобиться овочевий бульйон, який необхідно приготувати заздалегідь. Потрібну кількість налийте в каструлю і поставте на вогонь. Коли бульйон закипить, додайте найголовніший інгредієнт тайського супу - пасту тому - ям. Також киньте нарізаний на шматочки червоний перець чилі. Розмішайте за допомогою ложки і доведіть до кипіння.
У киплячу рідину додайте необхідну кількість кокосового молока. Ретельно перемішайте. Також надішліть в каструлю нарізані на чотири частини печериці. Варіть на середньому вогні близько 3 хвилин.
Для цього супу також вам знадобляться великі креветки. Очистіть їх і відправте в каструлю. Сюди ж киньте і половинки помідорів чері. Готуйте суп ще буквально кілька хвилин. Вимкніть вогонь і зніміть каструлю з плити. Насипте тайський суп тому - ям в тарілку і прикрасьте листям коріандру. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти