Тартар з тунця - яскрава і вишукана страва для святкового столу. Ніжний блакитний тунець і салат адамаме вакаме неймовірно смачне поєднання.
Філе тунця обсушіть паперовими рушниками, наріжте невеликими кубиками і викладіть в невелику миску. У ємність більшу по діаметру, насипте лід і поставте в неї миску з тунцем. Для приготування тартара, можна використовувати філе лосося, сьомги та іншої червоної риби.
Пір'я зеленої цибулі наріжте максимально дрібно і посипте тунець. Додайте насіння кунжуту і соєвий соус. Переміксуйте.
У велику ступку або зручну ємність викладіть шматочки очищеного авокадо, додайте сіль і чорний мелений перець. Перець шішіто відокремте від насіння і плодоніжки і наріжте маленькими шматочками. Висипте перець в ємність з авокадо.
Сюди ж натріть на дрібній тертці цедру лимона. Розтлумачте суміш товкачиком до однорідного стану.
Приготуйте салат едамаме вакаме. Водорості вакаме наріжте невеликими шматочками і викладіть в миску. Боби едамаме відваріть в киплячій воді протягом 3-5 хвилин.
Процідіть через друшляк і дайте стекти зайвій рідині, після чого висипте в миску з водоростями. Додайте насіння кунжуту, натертий на дрібній тертці імбирний корінь, рисовий оцет, лимонний сік і перець чилі. Ретельно переміксуйте і дайте настоятися 20-30 хвилин.
Додайте салат в ступку з авокадо і перемішайте. На блюдо поставте форму для формування салату. Викладіть у форму суміш салату з авокадо. Ущільніть наступним шаром викладіть тунець.
Акуратно зніміть форму і додайте соєвий соус. Тартар з тунця готовий до дегустації. Смачного!
Випадкові рецепти