Укр
Рус
Риба Другі страви Американська кухня

Тартар з лосося

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

639 - переглядів
40 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Тартар з лосося - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня, Марокканська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Тартар з лосося - проста і смачна страва зі свіжої риби, замаринованої в спеціях. Пропонуємо рецепт тартара з лосося з манго, авокадо і яблуком. Дивно гармонійне за смаком поєднання інгредієнтів, доповнене соєвим соусом, лимонним соком і лаймовою цедрою, робить страву вишуканою і неймовірно смачною.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Тартар з лосося" (на 100 грам)

  • Білки10.8 гр.
  • Жири8.5 гр.
  • Вуглеводи3.3 гр.
  • Калорії144 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Так як тартар готується з сирого лосося, перед приготуванням заморозьте рибу мінімум на 5 днів, щоб позбутися від можливих паразитів. За добу до готування перекладіть лосося з морозильника в холодильник, щоб він розморожувався поступово. Потім ретельно вимийте рибу і просушіть.

Крок - 1
02

Приготуйте маринад. У миску для змішування влийте оливкову олію першого холодного віджиму. Додайте соєвий соус і трохи солі. Лайм вимийте, просушіть і зніміть цедру.

Крок - 2
03

Надішліть лаймову цедру в маринад. Влийте свіжовичавлений лимонний або лаймовий сік. Перемішайте інгредієнти до однорідності - і маринад для лосося готовий. До речі, при необхідності маринад можна зробити заздалегідь. У холодильнику він зберігається до 40 днів.

Крок - 3
04

Займіться фруктами. Манго, авокадо і яблуко вимийте і висушіть. Очистіть манго від шкірки, наріжте кубиками і відправте в маринад.

Крок - 4
05

Яблуко очищати від шкірки не потрібно. Просто наріжте його такими ж кубиками, як манго, і теж відправте в миску з маринадом.

Крок - 5
06

Авокадо очистіть від шкірки, наріжте кубиками і додайте до решти продуктів.

Крок - 6
07

З лосося зніміть шкіру і наріжте філе кубиками. З'єднайте рибу з іншими інгредієнтами, перемішайте і приступайте до сервіровки.

Крок - 7
08

Поставте на тарілку формувальне кільце. Перекладіть туди тартар з лосося з фруктами, ущільніть масу ложкою, а потім акуратно зніміть кільце. Подавати страву можна відразу. Прикрасьте тартар нарізаною зеленню - і можете дегустувати. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Спагеті з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті з фрикадельками 50 5 3 з 5 - детальніше -
Спагеті з мідіями - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті з мідіями 25 5 3 з 5 - детальніше -
Яєчня з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня з ковбасою 40 2 3 з 5 - детальніше -
Щербет з печива - покроковий рецепт, фото 1 Щербет з печива 55 3 3 з 5 - детальніше -