Тарталетки з листкового тіста з овочевою начинкою і анчоусами - красива і смачна страва. Солодкий перець, сир і анчоуси створюють прекрасну начинку, смак якої вигідно підкреслює листкова тарталетка. Це відмінний аперитив і закуска до алкогольних напоїв.
Перець вимийте, просушіть, розріжте навпіл і видаліть хвостики, насіння і перегородки, а м'якоть наріжте невеликими кубиками (6-7 мм).
Розігрійте на сковороді оливкове масло і перекладіть туди нарізаний перець. Посоліть і поперчіть за смаком. Смажте перець до м'якості. На це піде не більше 5 хвилин.
Вийміть з упаковки пласт листкового тіста і підходящою формочкою виріжте з нього кола для тарталеток. Готовий перець перекладіть на блюдо і остудіть.
Випікати тарталетки ми будемо в формах для кексів (висота 2 см, діаметр 8 см). Заповніть форми кружками з тіста.
У кількох місцях проколіть тарталетки виделкою, щоб під час випікання вони не здулися. Приправте припущений на сковороді перець орегано за смаком.
Скибочки сиру скрутіть і покладіть всередину тарталеток. Як варіант, сир можна нарізати кубиками і змішати з перцем. Важливо, щоб сир не був занадто вологим, наприклад, як моцарелла, яка під час випічки дасть багато рідини і розмочить тарталетки. Візьміть сир сухіше, можна плавлений.
Поверх сиру викладіть приготований солодкий перець. Розігрійте духовку до 180 градусів і відправте туди деко з тарталетками на 10 хвилин. Анчоуси поки не кладіть, так як риба дуже маленька і може пересушитися.
Приправте філе анчоусів сіллю, перцем і орегано за смаком. Збризніть оливковим маслом і перемішайте.
Через 10 хвилин вийміть тарталетки з листкового тіста з овочевою начинкою з духовки і покладіть зверху по одному анчоусу. Поверніть деко в духовку ще на 5 хвилин.
Перед подачею злегка остудіть тарталетки і перекладіть на тарілку сервіровки. Доповніть страву зеленню і трояндою з помідора. Смачного!
Випадкові рецепти