Тарталетки - ідеальна закуска для пікніків або на вечірках. Їх легко приготувати, вони ідеально підходять для заморожування, економічні та виглядають так само чудово, як і на смак.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Збризніть 2 стандартні форми для мафінів оливковим або рослинним маслом. Потім займіться тістом для майбутньої закуски. Тісто для цієї страви краще вибрати заварне або використовуйте квадратні заморожені листи пісочного тіста. Ще краще використовуйте готове листове тісто листкове. Отже, викладіть лист тіста на робочу поверхню.
Потім за допомогою спеціальної форми (ножа) або склянки акуратно виріжте (24 кола або самі визначте кількість) з тіста розміром близько 7,5-8 см.
Застеліть колами з тіста кожну клітинку в формі для маффінів, переконавшись, що під тістом немає повітря. Проколіть кожну основу з тіста виделкою 4 рази. Далі відправте форму в заздалегідь розігріту духовку і запікайте близько 5 хвилин. Стільки, поки на поверхні тіста частково не утвориться шкірка. Перевірте через 4 хвилини - якщо тісто пузириться, знову притисніть. Вийміть запечені основи з тіста з духовки і дайте охолонути - випічка повинна бути частково приготовлена тільки на поверхні.
Помістіть невелику сковорідку на вогонь. Розтопіть в ній вершкове масло на середньому вогні. Додайте в сковороду попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, обсмажте, помішуючи близько 20 секунд.
Далі добре вимийте і наріжте дрібними шматочками шампіньйони. Додайте нарізані гриби в сковорідку до часнику і обсмажуйте, помішуючи приблизно 2 хвилини, поки вони не стануть золотистими по краях, потім перекладіть в миску.
Тепер в невелику миску розбийте по черзі курячі яйця, додайте рідкі вершки або сметану, засипте сіль і чорний мелений перець і ретельно вінчиком перемішайте, до однорідної суміші.
Покладіть щіпку заздалегідь натертого сиру в кожну клітинку з тіста, зверху покладіть раніше підготовлену начинку з грибів, потім залийте все яєчною сумішшю - доверху. Зверху викладіть 1 або 2 скибочки грибів.
Надішліть форму з вмістом знову в духовку і випікайте 20 хвилин при 180 градусах, поки поверхня не стане світло-золотистою. Посипте тарталетки з грибною начинкою свіжим часником (зелень дрібно нашаткована). Подавайте теплими. Ви можете наповнити самі форми з тіста будь-якою іншою начинкою.
Випадкові рецепти