Справжньою окрасою святкового столу є тарталетки. Ці красиві кошики з тіста, наповнені різними начинками, вигідно виглядають і привертають увагу гостей. Різноманітність цього виду закусок дуже велика, так як можна експериментувати скільки завгодно. Особливе місце серед видів начинки для тарталеток займає тунець. Ця риба має дуже яскравий, насичений смак, тому тарталетки з тунцем - це завжди виграшний варіант на столі. Крім цього, вони дуже легко і швидко готуються. Готувати тарталетки з тунцем дуже легко, з цим завданням впорається будь-який бажаючий, а в результаті вийде відмінна страва. Отже, приступимо до приготування.
Для початку потрібно приготувати самі тарталетки. Взагалі - то їх легко можна купити в будь-якому супермаркеті, зараз вони продаються в широкому асортименті. Але якщо ви все ж вирішили приготувати страву самостійно від початку і до кінця, то пропонуємо найпростіші плоскі тарталетки зі звичайного прісного тіста. Для цього знадобиться всього лише просіяти борошно, зробити в ньому невелике заглиблення, посолити і підливаючи трохи теплу воду, замісити круте тісто.
Після цього розгортаємо його качалкою в тоненький корж і за допомогою круглої формочки або звичайної склянки видавлюємо певні кружечки, які запікаємо в духовці буквально кілька хвилин.
Тепер займемося рибою. Філе тунця в копченому або засоленому вигляді продається в магазинах, тому цей продукт, на щастя, доступніший. Отже, філе тунця нарізаємо на дрібні кубики.
Тепер приготуємо маринад для риби. Для цього в окрему ємність наливаємо соєвий соус, соус табаско, додаємо сіль, перець і мелений імбир.
Також натираємо цедру лайма, а також видавлюємо трохи соку лайма. Потім додаємо рослинне масло і гарненько все перемішуємо. Тепер в цей маринад викладаємо нарізану рибу.
Миємо пір'я зеленої цибулі і дрібно їх шаткуємо, а потім додаємо в ємність з тунцем і ретельно перемішуємо, щоб риба переповнилася соусом. Потім відправляємо тунець трохи промаринуватися в холодильник, а самі тим часом займемося ще одним етапом - приготуємо соус з авокадо.
Для цього помиємо і почистимо авокадо, дістанемо кісточку і наріжемо невеликими шматочками, щоб подрібнити блендером.
Також м'якоть авокадо можна перетерти через сито. Додамо сметану і трохи соку лайма, а також трохи присолюємо і ретельно перемішуємо. Гарний соус легкого салатового кольору і дуже м'якої текстури готовий.
Залишається завершальний етап приготування. Дістаємо з холодильника тунець і гіркою викладаємо його на наші тарталетки.
Тепер поміщаємо соус з авокадо в кондитерський мішок і поливаємо їм зверху наш тунець. Прикрашаємо шматочками зеленої цибулі і насінням чорного кмину. Красива закуска з насиченим смаком тунця і ніжним соусом з авокадо готова. Поспішаємо подати цю чудову страву на стіл, щоб швидше подарувати кулінарну насолоду гостям.
Випадкові рецепти