Простий і швидкий спосіб приготувати смачну закуску для святкового столу - це скористатися рецептом приготування тарталеток. Страва виходить красивою і апетитною на вигляд, що не менш важливо для святкового застілля, де господині намагаються здивувати гостей вишуканими і креативними стравами.Тарталетки - це один з найбільш вдалих варіантів приготування закусок. Крім цього, це ще й поле для кулінарних експериментів і польоту фантазії. Безпрограшним варіантом вважаються тарталетки з сиром. Саме цей варіант ми пропонуємо вам приготувати разом з нашим рецептом.
Сьогодні готові тарталетки продаються в будь-якому супермаркеті, тому самостійно випікати ці кошики годі й перейматися. Крім того, це значно заощадить дорогоцінний час господинь в передсвятковій метушні.
Отже, беремо миску або іншу ємність, в якій будемо змішувати всі інгредієнти. Спочатку викладаємо в миску майонез. Майонез краще використовувати густий, тобто з більшою жирністю.
Потім додаємо соєвий соус і гострий томатний соус, які додадуть начинці особливої пікантності і насиченості.
Після цього посипаємо перцем, сіллю, меленою паприкою і додаємо мелену гірчицю. Все це ретельно перемішуємо, щоб вийшла гарна однорідна суміш.
Тепер додаємо червоний перець (піменто). Цей вид перцю прекрасно поєднується з сиром, і його дуже часто використовують у багатьох сирних стравах. Якщо ми придбали консервований перець вже подрібненим, тоді просто додаємо його в масу.
Якщо великими шматками - тоді ріжемо його на маленькі кубики. Консервований червоний перець (піменто) м'який, тому у нас вийде якась соусоподібна маса. Додавши перець в нашу суміш, знову все перемішуємо.
В кінці додаємо тертий на крупній тертці сир чеддер і ретельно перемішуємо всі інгредієнти, отримавши густу суміш.
Тепер переходимо до завершального етапу. Беремо деко, застеляємо його пергаментним папером і викладаємо наші тарталетки.
На дно викладаємо полуничний джем (трохи менше половини чайної ложки), а зверху наповнюємо начинкою.
Заповнені тарталетки ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і залишаємо запікатися приблизно на 10 хвилин. За цей час сир розтоплюється і схоплюється вся суміш. Зверху тарталетки виходять красивого, яскравого жовтого кольору.
Дістаємо готові тарталетки з духовки, даємо трохи остигнути, а потім подаємо цю чарівну страву на стіл. Маленькі, апетитні тарталетки з сюрпризом всередині у вигляді полуничного джему, який надає неймовірного смаку, нікого не залишать байдужим за вашим столом.
Випадкові рецепти