Якщо у вас намічається торжество і ви шукаєте чим порадувати гостей, то вам стане в нагоді рецепт приготування тарталеток з тунцем. Тарталетки - це такі кошики з тіста, які дуже широко використовуються для самих різних закусок. Тарталетки - це дуже красива закуска, яка виграшно виглядає на святковому столі і привертає увагу гостей. Крім того, це ще й смачно. Начинка для тарталеток може бути якою завгодно, і їх видів існує величезна кількість, оскільки кожна господиня намагається здивувати своїм власним варіантом. Ми пропонуємо вам приготувати дуже смачні тарталетки з салатом з тунця. Запевняємо, ця закуска обов'язково сподобається вам і в процесі приготування, і в кінцевому варіанті. Сьогодні в супермаркетах продається величезна кількість різних тарталеток, які відрізняються один від одного і видом тіста, і за формою і розміром. Але погодьтеся, хоч це і дуже економить наш час, але набагато приємніше приготувати ці кошики самостійно. Тим більше, що для цього не потрібно багато часу і зусиль.
Отже, для тіста нам необхідно борошно змішати з сіллю. Також окремо збити яйце з розтопленим вершковим маслом.
У борошно висипати цю суміш, додати пару ложок води і замісити еластичне, але досить густе тісто. Після цього загорнути його в харчову плівку і відправити на 15 хвилин в холодильник.
Охолоджене тісто розкачати і нарізати на квадрати розміром приблизно 10 х 10 см., Тепер беремо форму для випікання кексів (бажано металеву).
Викладаємо в кожне поглиблення лист тіста, робимо невеликий нахлест сторін, таким чином у нас вийдуть кутасті кошики.
Тепер змащуємо кожен кошик вершковим маслом і відправляємо в розігріту до 130 градусів духовку на 10 хвилин. Потім дістаємо наші тарталетки і залишаємо охолонути.
Тим часом займемося начинкою. Для початку беремо філе тунця і видавлюємо на нього лимонний сік. Потім солимо і перчимо, перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин замаринуватися.
Також для начинки нам знадобиться овочева суміш, яку легко можна купити в будь-якому супермаркеті в замороженому вигляді, що значно заощадить ваш час, так як овочі вже нарізані і їх залишається тільки приготувати. До її складу входить морква, кукурудза, зелений горошок і стручкова квасоля.
Її найкраще відварити. Для цього в киплячу воду висипаємо наше овочеве асорті, трохи підсолимо воду і залишимо поваритися кілька хвилин. Після цього відкидаємо овочі на друшляк або сито, щоб позбутися від зайвої вологи.
Після того, як овочі приготуються, займемося тунцем. Для цього ставимо на вогонь сковорідку і наливаємо рослинне масло. На розігріту сковорідку викладаємо філе тунця і обсмажуємо його з усіх боків до появи золотистої скоринки.
Коли підсмажений тунець охолоне, нам потрібно пощипати його на дрібні шматочки. Потім додаємо в ємність з тунцем наші овочі, а також майонез, сіль, перець і тертий сир чеддер (або будь-який інший твердий сир).
Всі ці інгредієнти добре перемішуємо. Смачна начинка для тарталеток готова. Тепер залишається тільки наповнити нею наші кошики, і неймовірна закуска готова.
Тарталетки з тунцем за рахунок овочів виходять дуже яскравими і апетитними на вигляд, а їх пікантний і насичений смак не залишить байдужим нікого. Готуйте цю закуску на святковий або фуршетний стіл, а також включайте в повсякденне меню, адже смак цих тарталеток виправдовує всі ваші зусилля.
Випадкові рецепти