Укр
Рус
Тарталетки Закуски Середземноморська кухня

Тарталетки з креветками

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

2091 - переглядів
35 хвилин порцій - 5 складність - 2 з 5
Тарталетки з креветками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Ймовірно кожен з нас хоча б раз у житті, буваючи в гостях, бачив на святковому столі чарівну, ароматну закуску в тарталетках. Такої подачі страв нас навчила витончена Франція, так як в цій країні до сервіровки столу ставляться дуже педантично і відповідально. І це правильно, адже тарталетки з креветками виглядають набагато красивіше і оригінальніше, ніж просто салат у великій мисці.Спробуйте приготувати у себе вдома цю незвичайну закуску, яка готується досить нескладно, та й часу займає не так вже й багато.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Тарталетки з креветками" (на 100 грам)

  • Білки5.1 гр.
  • Жири5.9 гр.
  • Вуглеводи8.9 гр.
  • Калорії114 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Як вже говорилося, страва готується досить недовго, єдине, що займе трохи часу - це розморожування креветок. На плиту поставте невелику каструлю з водою, підсоліть і доведіть до кипіння. У киплячу воду опустіть розморожені очищені креветки і бланшуйте буквально декілька хвилин.

Крок - 1
02

Потім за допомогою шумівки дістаньте креветки з окропу, перекладіть в миску і відставте остигати.

Крок - 2
03

На вогонь знову помістіть каструлю з солоною водою. Візьміть помідор, зробіть невеликий надріз і опустіть помідор в киплячу воду. Як тільки зріз на помідорі почне збільшуватися, дістаньте його з каструлі і охолодіть під холодною проточною водою. Зніміть шкірку з помідора, розріжте на часточки, очистіть від насіння і наріжте дрібними кубиками.

Крок - 3
04

Тепер на плиту поставте каструлю з апельсиновим соком. Коли сік почне закипати, киньте туди очищену, вимиту і нарізану кубиками моркву. Бланшируйте моркву протягом однієї хвилини, потім перекладіть в друшляк і потримайте під проточною холодною водою.

Крок - 4
05

Коли всі овочі пройшли термічну обробку, приступайте до підготовки суміші для начинки тарталеток. Візьміть цибулю шалот, очистіть від лушпиння, промийте і дуже дрібно наріжте.

Крок - 5
06

У глибоку миску викладіть моркву, додайте дрібно нашатковану цибулю і бланшировані, подрібнені помідори.

Крок - 6
07

Потім все це трохи посоліть, приправте перцем, додайте кілька крапель оливкової олії і добре перемішайте. Начинка для тарталеток готова.

Крок - 7
08

Візьміть готові куплені тарталетки, наповніть їх приготовленою сумішшю, зверху викладіть по дві креветки, прикрасьте красиво нарізаними скибочками редису і часточками помідора черрі.

Крок - 8
09

На довершення полийте трохи коктейльним соусом і прикрасьте листком петрушки. Оригінальні, красиві і приголомшливо смачні тарталетки з креветками готові. Прийшов час спробувати, покваптеся.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сирники творожні - покроковий рецепт, фото 1 Сирники творожні 45 3 3 з 5 - детальніше -
Часниковий соус без майонезу - покроковий рецепт, фото 1 Часниковий соус без майонезу 30 1 2 з 5 - детальніше -
Щербет з печива - покроковий рецепт, фото 1 Щербет з печива 55 3 3 з 5 - детальніше -