Дозвольте на мить похвалитися: це кращі качині такос, які ви коли-небудь їли. Смілива заява, але це правда. Насичений смак грудки з качки, приготованої на грилі середнього прожарювання і покритої м'якою білою цибулею і гострим часниковим маслом чилі, змусить вас потягнутися за іншим шматком.
Для початку приготуйте маринад для запікання м'яса. Для цього зріжте стебла чилі, і видаліть насіння. Обсмажте перець горошком і орегано в сковороді на середньому вогні до появи аромату, потім перекладіть їх в млин для спецій і подрібніть до порошку. Налийте оливкову олію в каструлю і покладіть в неї очищений від лушпиння часник. Поставте каструлю на середній вогонь і варіть, помішуючи, поки часник не стане м'яким і не стане світло-коричневим.
Далі додайте в каструлю томатний і апельсиновий сік, суміш меленого перцю і нарізаний кубиками перець. Готуйте ще 2 хвилини, помішуючи, і дайте охолонути перед використанням.
Підготуйте гриль, розвівши вугілля, або розігрійте його до високої температури. Поки гриль нагрівається, вимийте холодною водою і просушіть качину грудку. Зробіть три-чотири діагональні неглибокі надрізи через качину грудку, а очищену заздалегідь від лушпиння цибулю наріжте товстими скибочками (або не подрібнюйте). Коли гриль нагріється, протріть решітку паперовим рушником, змоченим в рослинному маслі. Потім покладіть качку і цибулю на гриль і готуйте 2-3 хвилини.
Переверніть качку і готуйте ще 2-3 хвилини або поки м'ясо не стане середнього прожарювання. Змастіть викладену на гриль качку і цибулю приготованим заздалегідь маринадом. Приправте качину грудку на грилі і цибулю кошерною сіллю і дайте охолонути.
Потім перекладіть запечену качину грудку і цибулю на обробну дошку і дайте полежати приблизно 5 хвилин. Наріжте качку і цибулю тонкими скибочками, потім додайте масу з раніше підготовленого маринаду і ще раз все подрібніть гострим ножем.
Викладіть качку і цибулю на корж тако, покрийте сиром або фетою. Прикрасьте за бажанням маринованою червоною цибулею, нарізаним редисом на ваш вибір або невеликою кількістю часточок лайма. Такос з пекінською качкою готовий.
Випадкові рецепти