Сьогодні в світі дуже багато тих, хто дуже часто вживає всілякі борошняні вироби з начинкою. У когось це шаурма, у інших сендвіч, а у деяких, наприклад у мексиканців на першому місці - такос. Така страва дуже калорійна, але смак від цього нітрохи не менше, та й традиційна мексиканська гострота додає особливої пікантності і популярності. Придивіться уважно до нашого рецепту і ви зможете приготувати такос в домашніх умовах нітрохи не гірше ресторанного.
Готується такос із усілякими начинками: курка, овочі, навіть авокадо або морепродукти. Але сьогодні ми пропонуємо вам використовувати в якості начинки яловичий фарш. Спочатку чистимо від лушпиння цибулину, миємо й нарізаємо дрібними кубиками.
Ставимо на плиту сковорідку, вливаємо оливкову олію і кидаємо нарізану цибулю. Потім посипаємо її сіллю і меленим перцем, перемішуємо і пасеруємо до легкої рум’яності.
Великий зелений перець миємо й нарізаємо шматочками, відокремивши насіння. Потім скибочки перцю подрібнюємо і викладаємо в сковорідку з цибулею, перемішуємо і продовжуємо готувати.
Тим часом в глибоку миску засипаємо мелену паприку і чилі мелений, додаємо мелений імбир і коріандр, а також кайенський перець і сушений розмарин. Все добре перемішуємо, утворивши приправу для нашої страви.
Тепер беремося за фарш. Як вже ми домовлялися, використовувати будемо саме яловичий фарш. Його можна купити вже готовим, або ж цілком можливо приготувати самостійно. У будь-якому випадку фарш викладаємо в сковорідку, де обсмажується цибуля з перцем. Все разом перемішуємо, ще трохи підсолюємо і підсмажуємо на середньому вогні.
Коли фарш з овочами трохи підсмажиться, посипаємо приготовленою сумішшю приправ і, помішуючи, продовжуємо готувати. Вміст сковорідки постійно перемішуємо, щоб не підгоріло, пробуємо і при необхідності, додаємо сіль.
Потім вливаємо в сковорідку трохи яловичого бульйону, помішуючи, обсмажуємо до готовності.
Тепер шаткуємо червону капусту, а потім - пекінську, складуємо в глибоку посудину. Додаємо туди трохи зеленої цибулі, нарізаної кільцями, а також потерту моркву.
В іншій мисочці з’єднуємо майонез із соєвим соусом, додаємо кунжутне масло і перемішуємо вінчиком в однорідну масу.
Капусту з морквою солимо, посипаємо перцем і поливаємо приготовленою майонезною заправкою. Все перемішуємо.
Тепер беремо лаваш або круглі коржі тортільї і трохи підсушуємо на плиті. За допомогою спеціального пристосування складаємо коржі навпіл і викладаємо всередину овочеву начинку. Зверху кладемо приготований фарш з приправами.
На довершення посипаємо кубиками свіжого помідора і кружечками солоного огірка. Ну, ось тепер все готово. Такос в домашніх умовах вийде у вас настільки смачним, що ваші домочадці будуть просто в захваті.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти