У цією мексиканської яловичини неймовірна глибина смаку. Соус дійсно насичений і густий. Дуже добре підходить для тако, енчілада або кесадільі, завалених мексиканським червоним рисом або овочами.
Наріжте яловичину великими шматками і посипте сумішшю спецій (червоний мелений перець, сушений орегано, спеції до м'яса, коріандр, цибульний або часниковий порошок, сіль і чорний мелений перець). Залиште частину суміші зі спецій на потім.
Нагрійте оливкову чи рослинну олію у великій каструлі з товстим дном на сильному вогні. Додайте в неї приправлену яловичину (при необхідності порціями) і добре підрум'яньте з усіх боків. Викладіть на тарілку.
Зменшіть вогонь до середнього. Якщо каструля виглядає сухою, додайте в неї ще трохи оливкового масла. Покладіть так само в ємність подрібнений часник і дрібно нашатковану цибулю і смажте, постійно помішуючи приблизно 3 хвилини до м'якості.
Далі додайте в каструлю апельсиновий сік і сік лайма і зіскребіть дно каструлі, щоб коричневі шматочки змішалися з рідиною.
Додайте в каструлю консервований і нарізаний часточками помідор, залийте яловичий бульйон, воду і засипте залишену суміш спецій.
Змішайте все, а потім поставте і раніше обсмажену яловичину в каструлю до решти інгредієнтів. Закрийте каструлю кришкою, доведіть вміст до кипіння, потім вимкніть плиту так, щоб всі продукти пузирилися повільно, а не швидко.
Готуйте все приблизно 2 години, потім зніміть кришку і тушкуйте ще близько 30 хвилин, поки яловичина не стане досить м'якою, щоб її можна було нарізати. Вийміть яловичину з соусу, подрібніть на волокна 2 вилками, а потім поверніть назад в каструлю з соусом.
Залиште томитися соус на повільному вогні під кришкою протягом 10-15 хвилин, щоб він зменшився і загус на ваш смак. Сіль відрегулюйте за смаком. Додатково: можна подрібнити м'ясну суміш за допомогою блендера, щоб вона вийшла однорідною.
Перекладіть начинку з яловичини в великий посуд і трохи охолодіть. Щоб приготувати тако з яловичою начинкою, укладіть яловичину на трохи підігріті коржі, прикрасьте скибочками авокадо, приправте соусом сальса, тертим сиром, сметаною, часточками лайма і додатковими листям кінзи / коріандру.
Випадкові рецепти