Ви можете використовувати практично будь-який шматок стейка для приготування тако, але вам не обов'язково витрачати гроші на дорогий шматок м'яса, щоб отримати гарну страву. Підійде будь-який шматок м'яса, але зазвичай найкраще підходить стейк з яловичини або вирізка.
Для початку замаринуйте стейк в маринаді, який приготуєте напередодні ввечері. Це дозволить стейку увібрати спеції і аромат, а лайм пом'якшить його. Ви також можете використовувати стейк відразу після того, як кинули його в маринад, але ми настійно рекомендуємо спробувати заздалегідь замаринувати. Отже, у велику миску залийте оливкову олію, сік лайма, додайте заздалегідь вичавлений через чеснокодавку часник і подрібнену кінзу.
Потім додайте в миску порошок чилі, кмин, коріандр, добре посоліть все і приперчіть чорним меленим перцем. Ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх спецій.
Покладіть в миску з маринадом підготовлений стейк яловичини і добре викачайте його в спеціях з усіх боків. Потім накрийте миску і залиште м'ясо маринуватися приблизно на 24 години.
Нагрійте міцну сковороду або гриль на середньому або сильному вогні не менше 2-3 хвилин. Вийміть стейк з маринаду і смажте на грилі 5-6 хвилин з кожного боку в залежності від товщини стейка. Не пересмажуйте стейк. Що стосується просмажування, вам потрібно прагнути до стейку середнього ступеня готовності, 5 хвилин на кожну сторону більш ніж достатньо для середнього стейка, але ви можете налаштувати час приготування до бажаного ступеня прожарювання.
Залиште стейк на обробній дошці. Якщо після зняття з вогню дати м'ясу постояти не менше 5-8 хвилин, соки в стейку перерозподіляться і не витечуть на обробну дошку, коли ви його розріжете. Наріжте охолоджений яловичий стейк тонкими скибочками або крихітними шматочками.
Поки стейк охолоджується, розігрійте корж тортильи (найкраще підійдуть коржі з борошна невеликого розміру або кукурудзяні коржі) на плиті над відкритим вогнем або в сковороді, поки краї не обвугляться. Це додасть коржикам приємний димний аромат, додаткову текстуру і хрустку скоринку.
Свіжа сальса (не плутати з сальсою в банках) є обов'язковою умовою для приготування тако на грилі. Свіжі інгредієнти додають хрусткий смак і піднімають закуску на абсолютно новий рівень. Приготуйте томатний соус сальса. Надішліть нарізані помідори в миску, додайте подрібнену червону цибулю, перець халапеньо.
Потім засипте в миску нашатковану зелень кінзи, дрібно нашаткований часник і залийте свіжовіджатий сік лайма. Посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно перемішайте.
Викладіть нарізаний стейк на теплі коржі і посипте сальсою. Подавайте тако з яловичого стейка з часточками лайма і злегка збризніть сметаною за бажанням.
Випадкові рецепти