Осінні аромати можна знайти не тільки в випічці. Тако - один з улюблених продуктів для багатьох, тому що він надзвичайно універсальний. І ця універсальність проявляється в різновиді начинок.
Для початку підготуйте суміш з гарбуза і нуту. Розігрійте духовку до 200 градусів. Відкрийте баночку з консервованим нутом і злийте рідину. Потім за допомогою дрібного сита промийте і злийте всю воду з нуту і відкладіть на час його в сторону.
Очистіть від шкірки молодий гарбуз, видаліть все насіння ложкою. Потім викладіть гарбуз на обробну дошку і наріжте його невеликими кубиками.
Викладіть підготовлений подрібнений гарбуз і промитий нут на великий лист. Збризніть нут з гарбузом рослинною або оливковою олією і зверху посипте сіллю, кмином, паприкою, чилі і цибульним порошком. Змішайте все і розподіліть по деку рівним шаром. Надішліть деко в заздалегідь розігріту духовку і випікайте при 180 градусах, поки гарбуз не стане м'яким (не кашкоподібним), а нут хрустким, приблизно 15-20 хвилин.
Вийміть деко з духовки і дайте вмісту трохи охолонути. Поки остигає, зробіть начинку з овочів. Для початку наріжте на кухонній дошці або дрібно наріжте білокачанну капусту. Покладіть її в велику миску.
Далі помийте і вичистіть болгарський перець. Потім викладіть перець на дошку і наріжте його дрібними кубиками. Очистіть від лушпиння і дрібно наріжте цибулю. Додайте перець і цибулю в миску з капустою.
Зверху залийте в миску до овочів високої жирності йогурт, додайте сік лайма. Далі додайте в миску чіпотле (консервований копчений перець халапеньо, який перетріть в пюре), засипте сіль і залийте мед. Перемішайте вміст миски і спробуйте на смак. Налаштуйте солодкість або пряність.
Далі викладіть трохи присмажені кукурудзяні коржі в блюдо. Далі поверх коржів покладіть суміш з гарбуза і нуту, підготовлену начинку з капусти, посипте все подрібненим сиром фета і прикрасьте часточками свіжого лайма. Тако з нутом і соком лайма подавайте відразу ж до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти