Суші з тунцем родом з США, але дуже популярні в Японії. Існує безліч рецептів їх приготування. Пропонуємо 3 способи, як зробити оригінальні пряні суші з тунцем по-японськи з різним розташуванням начинки - хосомакі, урамакі і гункан. Спробуйте і визначтеся, які суші з тунцем вам більше подобаються.
Листя норі розріжте навпіл. Для суші гункан відріжте від одного вузького кінця ще 2,5 см, а то, що залишилося, розділіть в довжину на 3 однакові довгі смужки.
Огірок вимийте і висушіть, а потім зріжте кінчики з обох сторін. Розріжте огірок уздовж на 4 частини і видаліть насіння. Кожну четвертинку теж розріжте уздовж навпіл або на більшу кількість частин (повинна вийти довга тонка соломка).
Зелену цибулю вимийте, просушіть і дрібно поріжте ножем зелену частину (для декору). Білу частину зеленої цибулі теж подрібніть ножем (вона піде в суші).
Філе тунця наріжте невеликими кубиками. Змішайте подрібненого тунця з білою частиною зеленої цибулі і все разом поріжте ножем в фарш.
Надішліть фарш з тунця в миску. Додайте соус соєвий і шрірача (можна замінити іншим азійським гострим соусом або пастою чилі). Всипте цукор і влийте кунжутне масло. За бажанням додайте ікру тобіко (це необов'язковий інгредієнт, але тобіко надає суші цікаву текстуру). Перемішайте суміш до однорідності.
Щоб було легше формувати суші, розведіть у воді рисовий оцет і змочіть в вийшовшій суміші руки. Візьміть трохи готового рису для суші і зліпіть грудочку.
Оберніть його смужкою норі глянсовою стороною назовні. Утрамбуйте рис всередині норі пальцем. Поверх нього викладіть трохи фаршу з тунця. Суші з тунцем гункан готові.
Тепер займіться суші хосомакі. Застеліть бамбуковий килимок харчовою плівкою і покладіть на нього норі глянсовою стороною вниз.
Майже весь лист покрийте рисом, залишивши з одного кінця незаповнену смугу шириною близько 3 см. Рисовий шар не повинен бути занадто товстим, інакше ви не повернете суші.
Приблизно по центру рису (трохи ближче до нижнього кінця) смужкою викладіть фарш з тунця. За допомогою килимка згорніть рол і зафіксуйте. Суші хосомакі з тунцем готові.
Залишилося зробити урамакі (перевернуті суші рисом назовні). Знову оберніть бамбуковий килимок харчовою плівкою. Зверху покладіть норі будь-якою стороною і повністю покрийте рисом, придавлюючи його до водоростей.
Посипте рис чорним кунжутом. Акуратно переверніть норі рисом вниз. На зворотну сторону покладіть смужку огірка і фарш з тунця.
За допомогою килимка згорніть рол і притисніть, щоб зафіксувати. Дуже гострим ножем, змоченим в суміші води і рису, наріжте суші хосомакі на порційні шматочки і поверніть зрізом вгору.
Так само поступіть з суші урамакі. Подавайте всі 3 види суші з тунцем на одній страві, посипавши зверху подрібненою зеленою цибулею і за бажанням доповнивши мікрогрін. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти