Укр
Рус
Суші Закуски Японська кухня

Суші з тунцем

( 4.7778 4 59 9 оцінок)

2348 - переглядів
35 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Суші з тунцем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Японська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Суші з тунцем родом з США, але дуже популярні в Японії. Існує безліч рецептів їх приготування. Пропонуємо 3 способи, як зробити оригінальні пряні суші з тунцем по-японськи з різним розташуванням начинки - хосомакі, урамакі і гункан. Спробуйте і визначтеся, які суші з тунцем вам більше подобаються.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Суші з тунцем" (на 100 грам)

  • Білки18.2 гр.
  • Жири1.5 гр.
  • Вуглеводи25.2 гр.
  • Калорії185 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Листя норі розріжте навпіл. Для суші гункан відріжте від одного вузького кінця ще 2,5 см, а то, що залишилося, розділіть в довжину на 3 однакові довгі смужки.

Крок - 1
02

Огірок вимийте і висушіть, а потім зріжте кінчики з обох сторін. Розріжте огірок уздовж на 4 частини і видаліть насіння. Кожну четвертинку теж розріжте уздовж навпіл або на більшу кількість частин (повинна вийти довга тонка соломка).

Крок - 2
03

Зелену цибулю вимийте, просушіть і дрібно поріжте ножем зелену частину (для декору). Білу частину зеленої цибулі теж подрібніть ножем (вона піде в суші).

Крок - 3
04

Філе тунця наріжте невеликими кубиками. Змішайте подрібненого тунця з білою частиною зеленої цибулі і все разом поріжте ножем в фарш.

Крок - 4
05

Надішліть фарш з тунця в миску. Додайте соус соєвий і шрірача (можна замінити іншим азійським гострим соусом або пастою чилі). Всипте цукор і влийте кунжутне масло. За бажанням додайте ікру тобіко (це необов'язковий інгредієнт, але тобіко надає суші цікаву текстуру). Перемішайте суміш до однорідності.

Крок - 5
06

Щоб було легше формувати суші, розведіть у воді рисовий оцет і змочіть в вийшовшій суміші руки. Візьміть трохи готового рису для суші і зліпіть грудочку.

Крок - 6
07

Оберніть його смужкою норі глянсовою стороною назовні. Утрамбуйте рис всередині норі пальцем. Поверх нього викладіть трохи фаршу з тунця. Суші з тунцем гункан готові.

Крок - 7
08

Тепер займіться суші хосомакі. Застеліть бамбуковий килимок харчовою плівкою і покладіть на нього норі глянсовою стороною вниз.

Крок - 8
09

Майже весь лист покрийте рисом, залишивши з одного кінця незаповнену смугу шириною близько 3 см. Рисовий шар не повинен бути занадто товстим, інакше ви не повернете суші.

Крок - 9
10

Приблизно по центру рису (трохи ближче до нижнього кінця) смужкою викладіть фарш з тунця. За допомогою килимка згорніть рол і зафіксуйте. Суші хосомакі з тунцем готові.

Крок - 10
11

Залишилося зробити урамакі (перевернуті суші рисом назовні). Знову оберніть бамбуковий килимок харчовою плівкою. Зверху покладіть норі будь-якою стороною і повністю покрийте рисом, придавлюючи його до водоростей.

Крок - 11
12

Посипте рис чорним кунжутом. Акуратно переверніть норі рисом вниз. На зворотну сторону покладіть смужку огірка і фарш з тунця.

Крок - 12
13

За допомогою килимка згорніть рол і притисніть, щоб зафіксувати. Дуже гострим ножем, змоченим в суміші води і рису, наріжте суші хосомакі на порційні шматочки і поверніть зрізом вгору.

Крок - 13
14

Так само поступіть з суші урамакі. Подавайте всі 3 види суші з тунцем на одній страві, посипавши зверху подрібненою зеленою цибулею і за бажанням доповнивши мікрогрін. Смачного!

Крок - 14

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Холодник - покроковий рецепт, фото 1 Холодник 60 4 3 з 5 - детальніше -
Плов зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Плов зі свининою 60 5 3 з 5 - детальніше -
Смажені стегенця - покроковий рецепт, фото 1 Смажені стегенця 35 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Оселедець під шубою класичний - покроковий рецепт, фото 1 Оселедець під шубою класичний 50 4 3 з 5 - детальніше -
Банановий пудинг - покроковий рецепт, фото 1 Банановий пудинг 50 2 3 з 5 - детальніше -
Класичні кекси у формочках - покроковий рецепт, фото 1 Класичні кекси у формочках 55 3 3 з 5 - детальніше -
Грінки на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Грінки на сковороді 25 3 2 з 5 - детальніше -