Кращий рецепт кисло-солодкої свинини сповнений хитрощів, які китайці використовували протягом століть: ретельне обсмажування для отримання додаткової хрусткої скоринки, кукурудзяний крохмаль замість борошна, економічна свинина, яка використовується для соковитості, але пом'якшена харчовою содою.
Розігрійте духовку до 80 C і поставте решітку на деко, щоб свинина залишалася теплою. Наріжте свинину невеликими шматками і викладіть її в глибоку миску.
Соус: помістіть соєвий соус, вичавлений часник і імбир, натерту на дрібній тертці ріпчасту цибулю, крохмаль і соду в миску з м'ясом і ретельно перемішайте. Залиште м'ясо маринуватися приблизно на 2 години.
Далі змішайте кукурудзяний крохмаль зі свининою і залиште ще на 5 хвилин. Спочатку він буде білим від кукурудзяного крохмалю, але через деякий час він вбереться і зробить сипучу частину вологою і липкою (це ключ до прилипання покриття).
Засипте досить кукурудзяного крохмалю в неглибокій мисці. Покрийте свинину, струснувши надлишки, і викладіть на тарілку. Залиште кукурудзяний крохмаль на випадок, якщо вам знову знадобиться посипати м'ясо прямо перед смаженням. Коли ви додаєте свинину в масло, вона повинна бути як мінімум наполовину білою (якщо немає, просто посипте кукурудзяною мукою).
Нагрійте масло: налийте достатньо масла у велику каструлю або невелику каструлю. Нагрійте масло до 180 C або до тих пір, поки свинина не почне шипіти, коли ви її поринете в нього. Обсмажуйте свинину в маслі партіями, намагаючись не перевантажувати каструлю, протягом 3 хвилин до золотистого кольору. Перекладіть обсмажену свинину на решітку, щоб витягти зайвий жир і залишити теплою.
Нагрійте масло в дуже великій сковороді на сильному вогні. Додайте в неї подрібнений часник, імбир і ріпчасту цибулю, перемішуючи, обсмажте близько 1 1/2 хвилини. Додайте в сковороду нарізаний шматками болгарський перець і перемішайте, обсмажуючи приблизно 2 хвилини.
Додайте в сковорідку соус (змішайте яблучний оцет, цукор, ананасовий сік, кетчуп, соєвий соус, устричний соус, крохмаль і трохи води) нарізаний консервований ананас, потім дайте всьому швидко закипіти. Варіть на повільному вогні 2 хвилини, поки вміст не загусне.
Далі додайте в сковороду, раніше обсмажену свинину, потім швидко перемішайте, щоб покрити її соусом - близько 10 секунд! Подавайте свинину в кисло-солодкому соусі якомога швидше!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти