Як щодо ароматного і соковитого шматка м'яса, приготованого з овочами? Пропонуємо вашій увазі рецепт чудової страви - свинина «Боярська».
Для приготування смачної страви дуже важливо правильно вибрати м'ясо. Візьміть хороший свіжий шматок свинячої лопатки. Обмийте його під проточною водою і промокніть паперовим рушником. Зробіть неглибокі надрізи уздовж поверхні м'яса в одну, а потім в іншу сторону, щоб вийшов малюнок ромбиками. Посоліть і поперчіть чорним меленим перцем за смаком з усіх боків. Також полийте невеликою кількістю оливкової олії і ретельно розітріть по всій поверхні м'яса.
Сковорідку з невеликою кількістю оливкової олії поставте на вогонь. Коли розігріється, покладіть в неї свинячу лопатку. На невеликому вогні підсмажте м'ясо з одного боку, а потім переверніть і підрум'яньте з іншого.
Поки свиняча лопатка готується на сковорідці, займіться підготовкою овочів. Очистіть від лушпиння і помийте під краном білу і червону цибулю. Наріжте її тонкими півкільцями.
Щоб додати страві більше яскравих фарб, використовуйте червоний, зелений і жовтий солодкий перець. Обмийте його під проточною водою і розріжте навпіл. Видаліть плодоніжки і насіння. Наріжте кожну половинку довгими смужками.
Коли м'ясо підрум'яниться з обох сторін, зніміть його зі сковорідки, покладіть в форму для запікання і на час відставте в сторону. У цю ж сковороду киньте смужки перцю і півкільця цибулі і поставте на плиту на невеликий вогонь.
Поки овочі готуються, дістаньте кілька консервованих перців, покладіть на кухонну дошку і також наріжте їх уздовж смужками. Після відправте в сковорідку з овочами.
Тепер прийшов час трохи посолити овочеву масу, додати чорний мелений перець і невелику кількість цукру. Все ретельно перемішайте.
Перець чилі, якщо є можливість, використовуйте теж різних кольорів. Наріжте його тонкими кільцями і киньте до овочів. Пам'ятайте, що найбільше гостроти в його насінні. Тому попередньо видаляйте їх, якщо не любите надто гострого.
Далі вам знадобиться такий інгредієнт, як помідори Пелата. Це стиглі томати, очищені від шкірки і законсервовані в банці у власному соку. Подрібніть їх і відправте в сковорідку. Перемішайте овочі і готуйте далі.
Головку часнику розберіть на зуби, очистіть від лушпиння. Киньте, не подрібнюючи, до решти інгредієнтів. Додайте червоне сухе вино і червоний винний оцет в тій кількості, яка зазначена в рецепті. Киньте листя базиліка, напередодні вимиті і висушені. Тушкуйте ще пару хвилин.
Тепер поверніться до м'яса, яке знаходиться в формі для запікання. Викладіть зверху на свинину половину овочів, які готувалися в сковорідці. Все розрівняйте і накрийте фольгою. Надішліть форму в духовку і запікайте при температурі 180 градусів протягом 1 - 1,5 години.
Коли свинина приготується, дістаньте її з духовки. Викладіть на тарілку другу половину тушкованих овочів, а на них покладіть шматочки запеченої свинини. Смачного!
Випадкові рецепти