Укр
Рус
Мясо Другі страви Европейская кухня

Свинина з ананасом в духовці

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

760 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Свинина з ананасом в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Свинина з ананасом в духовці - страва, яка прикрасить будь-який святковий стіл. М'ясо виходить дуже соковитим. Солодкуватий ароматний соус робить його ще більш привабливим.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Свинина з ананасом в духовці" (на 100 грам)

  • Білки10.1 гр.
  • Жири6.3 гр.
  • Вуглеводи6.7 гр.
  • Калорії128 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перед тим, як запікати свинину, необхідно проварити її в спеціальному маринаді. Для цього візьміть велику і глибоку каструлю. До половини наповніть її холодною водою. Поставте на плиту на середній вогонь. Відміряйте дві третини частини від кількості, зазначеної в рецепті, універсальних спецій, меленої кориці і китайських п'яти спецій. Киньте їх в каструлю з водою, ретельно розмішайте великою дерев'яною ложкою.

Крок - 1
02

Мелену гвоздику додайте до решти спецій. Також знадобиться кілька зовсім невеликих свіжих гострих перців. Сполосніть їх під проточною водою і киньте в каструлю цілком. Від кількості, зазначеного в рецепті, ананасового соку відміряйте трохи більше, ніж половину. Вилийте сік в каструлю.

Крок - 2
03

Коли рідина в каструлі трохи нагріється, дістаньте свинячий копчений окіст, зніміть упаковку і акуратно опустіть його в каструлю. Шматочок імбиру помийте під водою і розріжте навпіл. Не очищаючи, наріжте половину кореня на пластинки. Надішліть імбир до м'яса.

Крок - 3
04

Після того, як вміст каструлі закипить, зменшіть вогонь і накрийте кришкою. Варіть близько 40 хвилин. В середині готування переверніть шматок м'яса на іншу сторону. Зварену свинину акуратно дістаньте з каструлі і покладіть в скляну форму для запікання. Ретельно обріжте шкуру разом з салом, яке на ній є.

Крок - 4
05

Тепер вам знадобиться сотейник. Вилийте в нього залишившийся ананасовий сік і насипте коричневий цукор. Поставте на невеликий вогонь.

Крок - 5
06

Другу половинку імбиру натріть на дрібній тертці. Киньте в ананасовий сік з цукром. Сюди ж додайте третю частину спецій, які залишилися - універсальні, китайські п'ять спецій і мелену корицю.

Крок - 6
07

Все ретельно перемішайте, щоб не було грудочок. Додайте потрібну кількість рідкого меду. Весь час помішуючи, дочекайтеся, поки вміст сотейника закипить. Варіть на повільному вогні деякий час. Дана суміш повинна стати трохи густішою.

Крок - 7
08

Тепер поверніться до м'яса. Зробіть неглибокі надрізи по всій його поверхні. Ретельно полийте свинину частиною приготованого соусу. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте свинину протягом 1,5 години. Періодично діставайте форму з духовки і поливайте м'ясо соусом.

Крок - 8
09

За 10 хвилин до кінця приготування, дістаньте форму з духовки. По всій поверхні м'яса, за допомогою шпаг, закріпіть кільця ананасів. За бажанням можна наколоти на кожну шпажку ще й по кілька коктейльних вишень. Знову полийте все соусом, який зібрався на дні форми. Надішліть назад в духовку. Готову свинину з ананасами дістаньте з духовки. Перед подачею на стіл ще раз все рясно полийте соусом. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Салат "Смарагдовий" - покроковий рецепт, фото 1 Салат "Смарагдовий" 40 2 2 з 5 - детальніше -
Олів’є зі свіжими огірками - покроковий рецепт, фото 1 Олів’є зі свіжими огірками 45 4 3 з 5 - детальніше -
Горбуша з овочами в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Горбуша з овочами в духовці 50 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Банановий пиріг - покроковий рецепт, фото 1 Банановий пиріг 60 6 3 з 5 - детальніше -
Осетинський пиріг з помідором - покроковий рецепт, фото 1 Осетинський пиріг з помідором 180 4 4 з 5 - детальніше -
Карпаччо з телятини - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо з телятини 65 6 3 з 5 - детальніше -
Кролик, запечений з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Кролик, запечений з овочами 100 4 4 з 5 - детальніше -