Свинина з ананасом в духовці - страва, яка прикрасить будь-який святковий стіл. М'ясо виходить дуже соковитим. Солодкуватий ароматний соус робить його ще більш привабливим.
Перед тим, як запікати свинину, необхідно проварити її в спеціальному маринаді. Для цього візьміть велику і глибоку каструлю. До половини наповніть її холодною водою. Поставте на плиту на середній вогонь. Відміряйте дві третини частини від кількості, зазначеної в рецепті, універсальних спецій, меленої кориці і китайських п'яти спецій. Киньте їх в каструлю з водою, ретельно розмішайте великою дерев'яною ложкою.
Мелену гвоздику додайте до решти спецій. Також знадобиться кілька зовсім невеликих свіжих гострих перців. Сполосніть їх під проточною водою і киньте в каструлю цілком. Від кількості, зазначеного в рецепті, ананасового соку відміряйте трохи більше, ніж половину. Вилийте сік в каструлю.
Коли рідина в каструлі трохи нагріється, дістаньте свинячий копчений окіст, зніміть упаковку і акуратно опустіть його в каструлю. Шматочок імбиру помийте під водою і розріжте навпіл. Не очищаючи, наріжте половину кореня на пластинки. Надішліть імбир до м'яса.
Після того, як вміст каструлі закипить, зменшіть вогонь і накрийте кришкою. Варіть близько 40 хвилин. В середині готування переверніть шматок м'яса на іншу сторону. Зварену свинину акуратно дістаньте з каструлі і покладіть в скляну форму для запікання. Ретельно обріжте шкуру разом з салом, яке на ній є.
Тепер вам знадобиться сотейник. Вилийте в нього залишившийся ананасовий сік і насипте коричневий цукор. Поставте на невеликий вогонь.
Другу половинку імбиру натріть на дрібній тертці. Киньте в ананасовий сік з цукром. Сюди ж додайте третю частину спецій, які залишилися - універсальні, китайські п'ять спецій і мелену корицю.
Все ретельно перемішайте, щоб не було грудочок. Додайте потрібну кількість рідкого меду. Весь час помішуючи, дочекайтеся, поки вміст сотейника закипить. Варіть на повільному вогні деякий час. Дана суміш повинна стати трохи густішою.
Тепер поверніться до м'яса. Зробіть неглибокі надрізи по всій його поверхні. Ретельно полийте свинину частиною приготованого соусу. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте свинину протягом 1,5 години. Періодично діставайте форму з духовки і поливайте м'ясо соусом.
За 10 хвилин до кінця приготування, дістаньте форму з духовки. По всій поверхні м'яса, за допомогою шпаг, закріпіть кільця ананасів. За бажанням можна наколоти на кожну шпажку ще й по кілька коктейльних вишень. Знову полийте все соусом, який зібрався на дні форми. Надішліть назад в духовку. Готову свинину з ананасами дістаньте з духовки. Перед подачею на стіл ще раз все рясно полийте соусом. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти