Укр
Рус
Паштети Закуски Українська кухня

Свинячий паштет

( 4.8485 4 533 33 оцінки)

3300 - переглядів
60 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Свинячий паштет - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Варити

опис

Цей гладкий шовковистий свинячий паштет недорогий і простий у приготуванні. Свинячу печінку короткий час кип'ятять у воді з ароматними речовинами, а потім змішують з маслом в кухонному комбайні. Якщо у вас є можливість вибрати, купіть бліду свинячу печінку; вона має більш м'який, насичений смак, ніж темно-червона.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Свинячий паштет" (на 100 грам)

  • Білки12.6 гр.
  • Жири8.7 гр.
  • Вуглеводи1.9 гр.
  • Калорії143 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Помийте під проточною водою, а потім на обробній дошці наріжте невеликими шматочками свинячу печінку. У невелику каструлю покладіть нарізану печінку і відправте ємність на плиту.

Крок - 1
02

Далі додайте в каструлю до печінки попередньо очищену від лушпиння і нарізану тонкими кільцями цибулю, додайте звільнений від лушпиння часник (можна зубчики не подрібнювати) і лавровий лист.

Крок - 2
03

Потім засипте в каструлю чебрець і трохи солі. Потім залийте в каструлю воду і доведіть вміст до кипіння, ретельно все перемішавши. Накрийте каструлю з вмістом кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і залиште варити, помішуючи, поки печінка не стане рожевою всередині, близько 3 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню і залиште накритою приблизно на 5 хвилин.

Крок - 3
04

Далі витягніть з каструлі лавровий лист, він більше не знадобиться. Злийте воду, якщо її буде багато і, використовуючи велику ложку з отворами, перенесіть відварену печінку, цибулю і часник в чашу кухонного комбайна.

Крок - 4
05

Ретельно збийте вміст міксера, до однорідної густої маси без грудочок. З включеною машиною, додайте в чашу вершкове масло, нарізане невеликими шматочками, декількома порціями за один раз, поки всі інгредієнти не об'єднаються.

Крок - 5
06

Додайте так само в чашу коньяк, приправте все сіллю і чорним меленим перцем і збивайте до отримання однорідної маси. Розлийте утворену печінкову масу в спеціальні піали або формочки. Накрийте і притисніть шматочок поліетиленової (харчової) плівки прямо до поверхні паштету, відправте ємність з вмістом в холодильник і охолодіть до отримання твердого стану.

Крок - 6
07

Подавайте свинячий паштет обов'язково охолодженим. Паштет можна покрити тонким шаром розтопленого вершкового масла, потім загорніть його в пластик і зберігайте в холодильнику до 1 тижня або заморозьте і зберігайте до 2 місяців.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник 55 5 3 з 5 - детальніше -
Прошарковий салат - покроковий рецепт, фото 1 Прошарковий салат 30 6 2 з 5 - детальніше -
Торт Монастирська хата - покроковий рецепт, фото 1 Торт Монастирська хата 55 7 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лінива велика ватрушка - покроковий рецепт, фото 1 Лінива велика ватрушка 65 3 3 з 5 - детальніше -
Салат із селери з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Салат із селери з креветками 45 3 3 з 5 - детальніше -