Цей гладкий шовковистий свинячий паштет недорогий і простий у приготуванні. Свинячу печінку короткий час кип'ятять у воді з ароматними речовинами, а потім змішують з маслом в кухонному комбайні. Якщо у вас є можливість вибрати, купіть бліду свинячу печінку; вона має більш м'який, насичений смак, ніж темно-червона.
Помийте під проточною водою, а потім на обробній дошці наріжте невеликими шматочками свинячу печінку. У невелику каструлю покладіть нарізану печінку і відправте ємність на плиту.
Далі додайте в каструлю до печінки попередньо очищену від лушпиння і нарізану тонкими кільцями цибулю, додайте звільнений від лушпиння часник (можна зубчики не подрібнювати) і лавровий лист.
Потім засипте в каструлю чебрець і трохи солі. Потім залийте в каструлю воду і доведіть вміст до кипіння, ретельно все перемішавши. Накрийте каструлю з вмістом кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і залиште варити, помішуючи, поки печінка не стане рожевою всередині, близько 3 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню і залиште накритою приблизно на 5 хвилин.
Далі витягніть з каструлі лавровий лист, він більше не знадобиться. Злийте воду, якщо її буде багато і, використовуючи велику ложку з отворами, перенесіть відварену печінку, цибулю і часник в чашу кухонного комбайна.
Ретельно збийте вміст міксера, до однорідної густої маси без грудочок. З включеною машиною, додайте в чашу вершкове масло, нарізане невеликими шматочками, декількома порціями за один раз, поки всі інгредієнти не об'єднаються.
Додайте так само в чашу коньяк, приправте все сіллю і чорним меленим перцем і збивайте до отримання однорідної маси. Розлийте утворену печінкову масу в спеціальні піали або формочки. Накрийте і притисніть шматочок поліетиленової (харчової) плівки прямо до поверхні паштету, відправте ємність з вмістом в холодильник і охолодіть до отримання твердого стану.
Подавайте свинячий паштет обов'язково охолодженим. Паштет можна покрити тонким шаром розтопленого вершкового масла, потім загорніть його в пластик і зберігайте в холодильнику до 1 тижня або заморозьте і зберігайте до 2 місяців.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти