Укр
Рус
Мясо Другі страви Українська кухня

Свинячі відбивні

( 4.9167 4 536 36 оцінок)

4001 - переглядів
25 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Свинячі відбивні - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Безпрограшний варіант м'ясної страви для будь-якого випадку - це свинячі відбивні. Така їжа прекрасно виглядає в повсякденному меню і відмінно вписується в святкове застілля. Свинина - м'ясо соковите, м'яке і ніжне, тому приготувати таку страву як свинячі відбивні - це хороший вибір, щоб порадувати домочадців або гостей смачною гарячою м'ясною стравою. Навіть для тих, хто вважає, що посмажити відбивні з м'яса простіше простого, ми все ж розповімо кілька секретів, як приготувати цю страву особливо смачною і зробити приємність своїм близьким. Тим більше, що на мій погляд, наш рецепт саме те, що потрібно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Свинячі відбивні" (на 100 грам)

  • Білки10.5 гр.
  • Жири26 гр.
  • Вуглеводи24.8 гр.
  • Калорії379 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

По-перше, це звичайно ж вибрати гарне м'ясо. Для відбивних відмінно підходить така частина свинячої тушки, як біточна. Конкретніше кажучи, це ошийок або корейка. Саме ця м'якоть сама соковита, м'яка, тому відбивні вийдуть ніжними. Також дуже важливо використовувати свіже м'ясо, тому що із замороженого відбивні будуть жорсткими. Отже, в даному рецепті свинину ми ріжемо на дві половини. У нас виходить два биточки товщиною приблизно півтора сантиметра.

Крок - 1
02

Далі м'ясо відбиваємо звичайним обробним ножем. Якщо ви відбиваєте свинину кухонним молотком, рекомендуємо накрити м'ясо харчовою плівкою.

Крок - 2
03

Тепер злегка відбите м'ясо поливаємо винним оцтом, потім солимо і додаємо мелений чорний перець, кайенский перець. Гарненько перемішуємо всі інгредієнти, щоб свинина просочилася спеціями. Деякі кулінари спеціально готують маринад для відбивних, але в нашому випадку цього цілком достатньо. Залишимо наші свинячі шматочки хвилин на двадцять-тридцять, а після приступаємо до обжарки.

Крок - 3
04

Для цього ставимо на вогонь сковорідку з рослинним маслом, і поки воно нагрівається, підготуємо відбивні, а саме: в окремій ємності збиваємо курячі яйця, також в тарілочки насипаємо борошно і окремо паніровку.

Крок - 4
05

Тепер м'ясо обвалюємо спочатку в борошні, потім опускаємо в яєчну суміш, а потім гарненько обмочуємо в паніровці.

Крок - 5
06

Після цього викладаємо відбивні на сковорідку. Важливий момент - масла має бути достатня кількість, щоб м'ясо хоча б на половину занурилося в нього. Отже, в киплячій олії, на середньому вогні готуємо м'ясо хвилину-півтори спочатку з одного боку, а потім стільки ж з іншого. За цей час відбивні повинні достатньо прожаритися, з'являється гарна апетитна золотава скоринка.

Крок - 6
07

Готові свинячі відбивні знімаємо з вогню і викладаємо спочатку на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру.

Крок - 7
08

Потім красиво ріжемо їх і зверху рекомендуємо полити кетчупом або будь-яким іншим соусом на ваш розсуд. Свинячі відбивні, приготовлені за нашим рецептом, це справжнє свято смаку, і не важливо, подають їх за звичайною сімейною вечерею або ж пригощають гостей на святковому застіллі. Ароматні, м'які, ніжні свинячі відбивні з хрусткою скоринкою, соковиті і неймовірно смачні - ця страва точно не залишить байдужим нікого.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Випадкові рецепти

Гострий курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Гострий курячий суп 35 4 2 з 5 - детальніше -
Томатний соус для курки - покроковий рецепт, фото 1 Томатний соус для курки 45 1 2 з 5 - детальніше -
Фалафель зі свіжою зеленню - покроковий рецепт, фото 1 Фалафель зі свіжою зеленню 45 3 3 з 5 - детальніше -