Рецепт покрокового приготування смачних часникових свинячих реберець. Дуже проста і економічна страва, але зовсім смачна. Ці ребра сповнені аромату, з яким ви будете облизувати пальці.
Перше, що необхідно зробити, це замаринувати ребра в спеціях. Для цього очистіть від лушпиння часник і на обробній дошці гострим ножем дрібно його нашаткуйте або ж видавіть через чеснокодавку (розділіть його на дві частини, пізніше використаєте обидві).
У велику миску покладіть попередньо підібрані рівні ребра, які вимиєте і просушите паперовим рушником. Приправте ребра сіллю, чорним меленим перцем, додайте гостру або солодку паприку, як вам подобається, і добре перемішайте.
Додайте також в миску до м'яса частину раніше подрібненого часнику і трохи нарізаної свіжої петрушки.
Потім видавіть прямо в миску сік з половини лимона і, нарешті, залийте досить багато оливкової олії; і знову все перемішайте.
Тепер накрийте миску з вмістом герметичною кришкою або ж харчовою плівкою і зберігайте в холодильнику не менше 4-5 годин або залиште на ніч, щоб м'ясо було смачніше.
Після закінчення цього часу відправте великий сотейник або сковорідку з оливковою олією на плиту і добре прогрійте. Коли сотейник загостриться, додайте в масло раніше промариновані ребра разом з часником в кілька порцій і дуже добре обсмажте з обох сторін, поки вони не утворять кірку і не стануть хрусткими.
З ребер, вже добре зроблених і хрустких, видаліть надлишки масла, вилийте так само і з сотейника. Потім відправте ребра назад в сотейник і, якщо згорів будь-який часник, видаліть і його.
Залийте ребра в сотейнику білим вином (не покриваючи повністю, а десь до половини) і томіть вміст на повільному вогні, до випаровування рідини вдвічі. Це приблизно 15-18 хвилин.
Щоб закінчити страву, посипте свинячі реберця в сковороді невеликою кількістю недавно нарізаного часнику, прикрасьте зеленню і подавайте до столу з запеченою картоплею або свіжими овочами.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти