Укр
Рус
Мясо Другі страви Українська кухня

Свинячі реберця

( 4.8810 4 542 42 оцінки)

3243 - переглядів
90 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Свинячі реберця - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Рецепт покрокового приготування смачних часникових свинячих реберець. Дуже проста і економічна страва, але зовсім смачна. Ці ребра сповнені аромату, з яким ви будете облизувати пальці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Свинячі реберця" (на 100 грам)

  • Білки10.1 гр.
  • Жири30.3 гр.
  • Вуглеводи1 гр.
  • Калорії328 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перше, що необхідно зробити, це замаринувати ребра в спеціях. Для цього очистіть від лушпиння часник і на обробній дошці гострим ножем дрібно його нашаткуйте або ж видавіть через чеснокодавку (розділіть його на дві частини, пізніше використаєте обидві).

Крок - 1
02

У велику миску покладіть попередньо підібрані рівні ребра, які вимиєте і просушите паперовим рушником. Приправте ребра сіллю, чорним меленим перцем, додайте гостру або солодку паприку, як вам подобається, і добре перемішайте.

Крок - 2
03

Додайте також в миску до м'яса частину раніше подрібненого часнику і трохи нарізаної свіжої петрушки.

Крок - 3
04

Потім видавіть прямо в миску сік з половини лимона і, нарешті, залийте досить багато оливкової олії; і знову все перемішайте.

Крок - 4
05

Тепер накрийте миску з вмістом герметичною кришкою або ж харчовою плівкою і зберігайте в холодильнику не менше 4-5 годин або залиште на ніч, щоб м'ясо було смачніше.

Крок - 5
06

Після закінчення цього часу відправте великий сотейник або сковорідку з оливковою олією на плиту і добре прогрійте. Коли сотейник загостриться, додайте в масло раніше промариновані ребра разом з часником в кілька порцій і дуже добре обсмажте з обох сторін, поки вони не утворять кірку і не стануть хрусткими.

Крок - 6
07

З ребер, вже добре зроблених і хрустких, видаліть надлишки масла, вилийте так само і з сотейника. Потім відправте ребра назад в сотейник і, якщо згорів будь-який часник, видаліть і його.

Крок - 7
08

Залийте ребра в сотейнику білим вином (не покриваючи повністю, а десь до половини) і томіть вміст на повільному вогні, до випаровування рідини вдвічі. Це приблизно 15-18 хвилин.

Крок - 8
09

Щоб закінчити страву, посипте свинячі реберця в сковороді невеликою кількістю недавно нарізаного часнику, прикрасьте зеленню і подавайте до столу з запеченою картоплею або свіжими овочами.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Профітролі - покроковий рецепт, фото 1 Профітролі 60 4 3 з 5 - детальніше -
Бульйон в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон в мультиварці 60 5 2 з 5 - детальніше -
Хворост хрусткий - покроковий рецепт, фото 1 Хворост хрусткий 60 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Абрикосове варення половинками - покроковий рецепт, фото 1 Абрикосове варення половинками 60 8 3 з 5 - детальніше -
Класична окрошка - покроковий рецепт, фото 1 Класична окрошка 35 6 3 з 5 - детальніше -
Білоруські деруни - покроковий рецепт, фото 1 Білоруські деруни 55 4 3 з 5 - детальніше -
Бабка - покроковий рецепт, фото 1 Бабка 70 3 3 з 5 - детальніше -