Укр
Рус
Мясо Другі страви Українська кухня

Свинячі ніжки

( 4.9545 4 544 44 оцінки)

5209 - переглядів
5 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Свинячі ніжки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Сьогодні я пропоную вам разом зі мною дізнатися і запам'ятати, як приготувати свинячі ніжки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Свинячі ніжки" (на 100 грам)

  • Білки10.3 гр.
  • Жири11.1 гр.
  • Вуглеводи6.8 гр.
  • Калорії169 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Свинячі ніжки розрубайте на шматки або слайси, всередині яких повинна залишитися кістка. Добре зачистіть шкіру і вимийте шматки теплою водою, щоб видалити дрібні кісточки. Підготуйте і інші інгредієнти: очистіть і наріжте цибулю і часник, відміряйте потрібну кількість спецій.

Крок - 1
02

Тепер потрібно відварити м'ясо. Поставте на плиту каструлю скороварки з великою кількістю води. Доведіть її до кипіння. У киплячу воду опустіть шматки свинячих ніжок, так, щоб вони повністю занурилися в воду. Проваріть м'ясо 15 хвилин, не накриваючи каструлю кришкою, в цьому немає необхідності.

Крок - 2
03

Через 15 хвилин, коли м'ясо приварилося, стало світлішим, з нього вийшла кров - вийміть його акуратно з киплячої води в окрему ємність, використовуючи кухонні щипці або шумовку.

Крок - 3
04

Злийте бульйон. Сполосніть каструлю і знову поставте її на плиту. Увімкніть під нею середній вогонь. Налийте рослинне масло і гарненько розігрійте.

Крок - 4
05

У каструлю з розігрітим маслом висипте нарізану кубиками ріпчасту цибулю. Готуйте її близько 1 хвилини, періодично перемішуючи дерев'яною лопаткою. Потім відправте до цибулі нарізаний тонкими слайсами часник. Перемішуючи, продовжуйте готувати, поки цибуля з часником не почнуть зарумянюватися.

Крок - 5
06

На підсмажені цибулю з часником, покладіть відварену свинячу ніжку. Полийте її соєвим соусом. Також додайте сік консервованих ананасів і вказану в інгредієнтах кількість води.

Крок - 6
07

Потім покладіть в каструлю половину шматочків консервованого ананаса, лавровий лист, чорний перець горошком. Накрийте скороварку кришкою і готуйте свинину 18 хвилин. Не переживайте, м'ясо не буде сирим, так як воно буде ще варитися.

Крок - 7
08

Через зазначений час зніміть кришку скороварки. Покладіть до м'яса свинячий бульйонний кубик і висипате коричневий цукор. Трохи розмішайте бульйон, щоб кубик і цукор швидше розчинився.

Крок - 8
09

Вилийте в каструлю залишені ананаси і посоліть бульйон з м'ясом. Перемішайте все. Дайте час покипіти. Потім спробуйте бульйон на смак, по необхідності додайте ще солі, орієнтуючись на свої смакові якості. Продовжіть готувати при відкритій кришці хвилин 20-30.

Крок - 9
10

Готові і ароматні свинячі ніжки подавайте до рису. Смачного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Роли «Філадельфія» - покроковий рецепт, фото 1 Роли «Філадельфія» 45 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Сирне печиво Розочка - покроковий рецепт, фото 1 Сирне печиво Розочка 60 5 4 з 5 - детальніше -
Підлива з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Підлива з грибами 25 5 2 з 5 - детальніше -
Сирний торт Сльози ангела - покроковий рецепт, фото 1 Сирний торт Сльози ангела 80 4 3 з 5 - детальніше -
Домашній хумус на швидку руку - покроковий рецепт, фото 1 Домашній хумус на швидку руку 55 4 3 з 5 - детальніше -