Сьогодні я пропоную вам разом зі мною дізнатися і запам'ятати, як приготувати свинячі ніжки.
Свинячі ніжки розрубайте на шматки або слайси, всередині яких повинна залишитися кістка. Добре зачистіть шкіру і вимийте шматки теплою водою, щоб видалити дрібні кісточки. Підготуйте і інші інгредієнти: очистіть і наріжте цибулю і часник, відміряйте потрібну кількість спецій.
Тепер потрібно відварити м'ясо. Поставте на плиту каструлю скороварки з великою кількістю води. Доведіть її до кипіння. У киплячу воду опустіть шматки свинячих ніжок, так, щоб вони повністю занурилися в воду. Проваріть м'ясо 15 хвилин, не накриваючи каструлю кришкою, в цьому немає необхідності.
Через 15 хвилин, коли м'ясо приварилося, стало світлішим, з нього вийшла кров - вийміть його акуратно з киплячої води в окрему ємність, використовуючи кухонні щипці або шумовку.
Злийте бульйон. Сполосніть каструлю і знову поставте її на плиту. Увімкніть під нею середній вогонь. Налийте рослинне масло і гарненько розігрійте.
У каструлю з розігрітим маслом висипте нарізану кубиками ріпчасту цибулю. Готуйте її близько 1 хвилини, періодично перемішуючи дерев'яною лопаткою. Потім відправте до цибулі нарізаний тонкими слайсами часник. Перемішуючи, продовжуйте готувати, поки цибуля з часником не почнуть зарумянюватися.
На підсмажені цибулю з часником, покладіть відварену свинячу ніжку. Полийте її соєвим соусом. Також додайте сік консервованих ананасів і вказану в інгредієнтах кількість води.
Потім покладіть в каструлю половину шматочків консервованого ананаса, лавровий лист, чорний перець горошком. Накрийте скороварку кришкою і готуйте свинину 18 хвилин. Не переживайте, м'ясо не буде сирим, так як воно буде ще варитися.
Через зазначений час зніміть кришку скороварки. Покладіть до м'яса свинячий бульйонний кубик і висипате коричневий цукор. Трохи розмішайте бульйон, щоб кубик і цукор швидше розчинився.
Вилийте в каструлю залишені ананаси і посоліть бульйон з м'ясом. Перемішайте все. Дайте час покипіти. Потім спробуйте бульйон на смак, по необхідності додайте ще солі, орієнтуючись на свої смакові якості. Продовжіть готувати при відкритій кришці хвилин 20-30.
Готові і ароматні свинячі ніжки подавайте до рису. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти