Укр
Рус
Серце Другі страви Українська кухня

Свиняче серце

( 4.8444 4 545 45 оцінок)

16160 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Свиняче серце - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити, Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Серце - дуже репрезентативний субпродукт, який відповідно люблять не всі. Але все ж, все таки цей м'ясний продукт досить необхідний, особливо для тих, хто не утримується в своєму щоденному меню від м'яса. І ще одна позитивна відмінність цього продукту - це його доступність у всіх магазинах і відносно низька вартість.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Свиняче серце" (на 100 грам)

  • Білки9.6 гр.
  • Жири10.2 гр.
  • Вуглеводи3.6 гр.
  • Калорії151 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Свиняче серце розріжте навпіл і видаліть всі судини, плівки та прожилки (можете плівки видалити після відварювання продукту). Ви побачите, як з'являться згустки крові, які теж ретельно усуньте під проточною водою. У багатьох магазинах продається майже повністю зачищений субпродукт, але не завжди. Тепер необхідно замочити свиняче серце в холодній воді приблизно на 2 години. Це трохи розм'якшить субпродукт, і повністю прибере кров.

Крок - 1
02

Далі помістіть серце в глибоку каструлю з водою (рідина повністю повинна покривати продукт) і відправте на плиту. Доведіть воду з серцем до кипіння, зменшіть вогонь до середнього і зберіть шумівкою піну, що утворилася. Далі додайте в каструлю лавровий лист, чорний перець горошок, добре посоліть, приперчіть, за бажанням додайте спеції, накрийте ємність кришкою і залиште серце варитися до повної готовності, приблизно на 1-1.5 години.

Крок - 2
03

Тим часом очистіть від шкірки моркву і натріть на самій великій тертці. Потім очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте її дрібними кубиками.

Крок - 3
04

Далі відправте невелику сковорідку з рослинним маслом на плиту і добре прогрійте. Помістіть подрібнені овочі в розпечену сковорідку з олією і обсмажуйте, постійно помішуючи, на середньому вогні, до їх розм'якшення. Потім додайте в сковорідку відварене і нарізане досить великими скибочками свиняче серце. Перемішайте все ретельно і продовжуйте смажити вміст кілька хвилин.

Крок - 4
05

Тепер очистіть від нутрощів і хвостика солодкий перець, потім помийте його і на обробній дошці наріжте дрібними шматочками. Якщо використовуєте попередньо подрібнений і заморожений перець (як в нашому випадку), тоді просто його необхідно розморозити. Далі додайте подрібнений солодкий перець в сковорідку до решти продуктів.

Крок - 5
06

Тепер розчиніть просіяне борошно в чашці з теплою водою і залийте утворену суміш в сковороду. Потім додайте до серця томатну пасту (або кетчуп), трохи посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем, добре перемішайте і протоміть вміст близько 5 хвилин. Готове свиняче серце подавайте, як самостійну страву або як підливу до гарніру.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Ескалоп з індички - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп з індички 45 2 2 з 5 - детальніше -
Рогалики простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Рогалики простий рецепт 80 3 3 з 5 - детальніше -
Салат з курячою грудкою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з курячою грудкою 40 3 3 з 5 - детальніше -
Тілапія під овочевою шубою - покроковий рецепт, фото 1 Тілапія під овочевою шубою 60 4 3 з 5 - детальніше -