Серце - дуже репрезентативний субпродукт, який відповідно люблять не всі. Але все ж, все таки цей м'ясний продукт досить необхідний, особливо для тих, хто не утримується в своєму щоденному меню від м'яса. І ще одна позитивна відмінність цього продукту - це його доступність у всіх магазинах і відносно низька вартість.
Свиняче серце розріжте навпіл і видаліть всі судини, плівки та прожилки (можете плівки видалити після відварювання продукту). Ви побачите, як з'являться згустки крові, які теж ретельно усуньте під проточною водою. У багатьох магазинах продається майже повністю зачищений субпродукт, але не завжди. Тепер необхідно замочити свиняче серце в холодній воді приблизно на 2 години. Це трохи розм'якшить субпродукт, і повністю прибере кров.
Далі помістіть серце в глибоку каструлю з водою (рідина повністю повинна покривати продукт) і відправте на плиту. Доведіть воду з серцем до кипіння, зменшіть вогонь до середнього і зберіть шумівкою піну, що утворилася. Далі додайте в каструлю лавровий лист, чорний перець горошок, добре посоліть, приперчіть, за бажанням додайте спеції, накрийте ємність кришкою і залиште серце варитися до повної готовності, приблизно на 1-1.5 години.
Тим часом очистіть від шкірки моркву і натріть на самій великій тертці. Потім очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте її дрібними кубиками.
Далі відправте невелику сковорідку з рослинним маслом на плиту і добре прогрійте. Помістіть подрібнені овочі в розпечену сковорідку з олією і обсмажуйте, постійно помішуючи, на середньому вогні, до їх розм'якшення. Потім додайте в сковорідку відварене і нарізане досить великими скибочками свиняче серце. Перемішайте все ретельно і продовжуйте смажити вміст кілька хвилин.
Тепер очистіть від нутрощів і хвостика солодкий перець, потім помийте його і на обробній дошці наріжте дрібними шматочками. Якщо використовуєте попередньо подрібнений і заморожений перець (як в нашому випадку), тоді просто його необхідно розморозити. Далі додайте подрібнений солодкий перець в сковорідку до решти продуктів.
Тепер розчиніть просіяне борошно в чашці з теплою водою і залийте утворену суміш в сковороду. Потім додайте до серця томатну пасту (або кетчуп), трохи посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем, добре перемішайте і протоміть вміст близько 5 хвилин. Готове свиняче серце подавайте, як самостійну страву або як підливу до гарніру.
Випадкові рецепти