Укр
Рус
thermomix thermomix
Печінка Другі страви Українська кухня

Свиняча печінка

35 хвилинпорцій - 6складність - 2 з 5
Свиняча печінка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Дуже простий рецепт зі свинячої печінки. Запікається печінка цілими шматками з лимоном і петрушкою, м'яка, приємна на смак.

Інгредієнти

  • Печінка свиняча 1 кг.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Петрушка 1 пуч.
  • Лимон 1 шт.

Покроковий рецепт

  1. 01

    Оброблену печінку (без плівочки і прожилок) розрізати завеликими пайовими скибочками, приправити сіллю і перцем.

    Крок - 1
  2. 02

    На дно формочки для запікання викласти пластинки лимона з рубаною петрушкою, далі йде шар печінки, все ще раз покривається лимонною нарізкою з зеленню і підливається 100 мл води.

    Крок - 2
  3. 03

    Готувати печінку в лимонній  шубці в духовій шафі розігрітій  до 220 °. Через 20 хвилин знизити температуру до 180 ° і продовжувати запікання ще півгодини. Якщо при проколі печінки рожева рідина не сочиться, значить страва готова.

    Крок - 3

Оцінити рецепт