Хотілося б дізнатися про ваше ставлення до такого продукту, як печінка. Адже, наскільки мені відомо, багато господинь часто просто відмовляються готувати страви з печінки, через те що вона виходить у них дуже сухою, жорсткою та ще й з гірчинкою. Але мені б хотілося переконати вас в тому, що не тільки для повсякденного меню, а навіть до святкового столу може відмінно підійти свиняча печінка, слід тільки знати деякі нюанси її приготування. Тим більше, що такий субпродукт є делікатесом, дуже корисний і багатий на корисні речовини, а якщо ще додати той факт, що печінка має приємний смак і досить низьку ціну - то це просто знахідка для господинь. Рецептів приготування свинячої печінки чимало і вони досить різноманітні - від паштетів до салатів і тортів. Не менш смачно просто підсмажити печінку або зтушкувати з овочами.
Щоб свиняча печінка вийшла в кінцевому підсумку смачною і соковитою, необхідно знати про певні тонкощі цього продукту. Дуже суттєво на смак страви впливає якість продуктів, тому потрібно придбати свіжу печінку, ні в якому разі не використовувати заморожену, до того ж вона повинна бути рівною і пружною. Хоч свинячій печінці властива невелика гірчинка, проте вона м'яка і ніжна на смак. Як і інші види печінки свиняча має дуже тонку плівку, яку все ж просто необхідно зняти. Щоб простіше було це зробити, спочатку шматок печінки промиваємо, а потім обшпарюємо окропом, після чого плівка легко видаляється.
Ще практикують перед приготуванням замочувати свинячу печінку в холодному молоці, але це зовсім не обов'язково. Вимиту печінку трохи просушуємо паперовим рушником.
Найпростіший спосіб приготування печінки - це жарка на сковорідці, хоча потрібно все ж дотримуватися деякі тонкощі. Спочатку приготуємо приправи для страви. Для цього беремо пучок стручкового часнику, миємо, обсушуємо і нарізаємо довгими смужками.
Також чистимо від лушпиння зубки часнику і подрібнюємо за допомогою ножа.
Підготовлену печінку нарізаємо тонкими скибочками.
Тепер ставимо на плиту сковорідку з антипригарним покриттям, вливаємо олію і розігріваємо. Кидаємо туди подрібнений часник і трохи пасеруємо до м'якості.
Після цього викладаємо на сковорідку нарізані скибочки печінки, змішуємо з часником і трохи підсмажуємо.
Потім поливаємо ці продукти соєвим соусом і додаємо устричний соус. Далі страву солимо і доливаємо трохи води.
Готуємо до м'якості печінки, а після цього кладемо в сковорідку нашатковану зелень часнику. Підсмажуємо все разом буквально кілька хвилин, постійно перемішуючи інгредієнти і знімаємо з плити. Готову страву розкладаємо по тарілках і гарячою подаємо до столу.
Випадкові рецепти