Свинина, запечена з картоплею - традиційна святкова страва, яку можна приготувати у вільний час або якщо ви шукаєте щось особливе. Подивіться на цей приголомшливий шматок м'яса. Основна страва, що ідеально підходить для особливих випадків або на вихідних, коли у вас буде більше вільного часу.
Приготуйте запечену свинину з картоплею: для цієї страви використовуйте м'ясо з боків (товсту частину), але ви можете використовувати і верхню частину. Важливо, щоб м'ясо було мармуровим і жирним, інакше воно висохне під час приготування. Потім перев'яжіть свинину або, якщо ви ніколи не робили цього раніше, попросіть м'ясника зробити це при покупці, і підкладіть під мотузку трохи розмарину або шавлії.
Тепер додайте в м'ясо сіль і чорний мелений перець (посипте з усіх боків) і обсмажте свинину в рослинному або вершковому маслі на сковороді з усіх боків. Поки м'ясо на повільному вогні підрум'янюється, можна підготувати картоплю.
Очистіть від шкірки, а потім наріжте картоплю: уникайте великих шматків, інакше вони не запечуться разом з м'ясом. Тому візьміть картоплю, розріжте її навпіл уздовж, потім знову навпіл. Кожну половину розріжте на 6 частин і продовжіть з залишеною картоплею.
Можна вже і запікати свинину, тому вийміть її зі сковороди і перекладіть у велику форму для запікання, так як картопля не повинна складатися в стопку, але їй потрібно місце. Візьміть підливу, яка знаходиться в сковороді, і полийте нею м'ясо, потім рівномірно розкладіть навколо картоплю.
Додайте сіль, чорний мелений перець, ароматні трави, подрібнений розмарин і шавлія, поверх м'яса і картоплі, потім влийте трохи білого вина і трохи бульйону. Тепер збризніть м'ясо оливковою олією і додайте в форму зубчики часнику, які ви можете залишити цілими і видалити пізніше. На цьому етапі запікайте свинину з картоплею при температурі 180 градусів не менше години, переконавшись, що в формі завжди є бульйон, щоб вміст не прилипав.
Через півгодини вийміть форму для запікання, збризніть вміст бульйоном і переверніть картоплю, щоб вона рівномірно приготувалася з усіх боків. Переконайтеся, що на дні форми все ще є рідина, щоб картопля не прилипала, і продовжуйте запікати.
Через годину вставте зубочистку в м'ясо: якщо, як в цьому випадку, виходить прозора рідина, воно всередині соковите, а значить, приготовлено ідеально. Якщо витече рожева рідина, значить, всередині свинина ще сира, тому випікайте ще 5-10 хвилин. Навпаки, якщо не виходить рідина, значить, м'ясо сухе і пережарене, але цього не повинно відбуватися через годину приготування. Отже, зніміть свинину з форми, загорніть в алюмінієву фольгу і дайте їй охолонути.
Тим часом подивіться на картоплю: якщо вона приготовлена, але все ще біла: зберіть зайву підливу з форми і дайте їй загуснути, можливо, додавши трохи борошна. Таким чином, у вас буде готовий смачний соус, яким можна буде при подачі полити м'ясо. Потім запечіть ще картоплю, на цей раз при температурі 250 градусів не менше 10-15 хвилин, поки вона не стане золотисто-коричневою.
Свинина, запечена з картоплею готова, збризніть м'ясо соусом і подавайте до столу. Смачного.
Випадкові рецепти