Ароматна, соковита і надзвичайно смачна свинина, запечена в рукаві - це делікатес, який ніколи не вийде з кулінарної моди. Запашне, ніжне і просто чудове м'ясо, звичайно ж, не залишить байдужим навіть найвибагливіших гурманів, не кажучи вже про любителів м'ясних страв. Свинина, запечена в рукаві, виходить набагато м'якше і соковитіше, ніж просто підсмажена на сковороді, грилі або в духовці. Крім того, приготована саме таким способом свинина набагато корисніше і краще сприймається організмом.
Почнемо звичайно ж, зі свинини. Для запікання ідеально підходить корейка або карбонад. У цих частинах свинячої туші є жирові прошарки, які додадуть страві соковитості і м'якості. Отже, м'ясо можна полоснути під водою і промокнути паперовими рушниками. Після цього займемося приготуванням маринаду, адже саме в ньому і полягає головний секрет успіху.
Насправді у нас буде не стільки маринад, як просто суміш спецій. Отже, спочатку очистимо від лушпиння часник, а потім подрібнимо його. Краще звичайно ж, пропустити його через чеснокодавку. Кілька зубчиків залишимо для подальшого використання.
Тепер в окрему ємність насипаємо майоран, мелену паприку, чебрець і сіль. Потім додаємо подрібнений часник і все це ретельно перемішуємо до отримання однорідності.
Ще один компонент для нашої страви це копчене сало. Цей інгредієнт додасть м'ясу неймовірного аромату і особливої пікантності в смаку. Нарізаємо сало тонкими скибочками.
Тепер почнемо готувати сам шматок свинини до запікання. Для початку гарненько натираємо свинину з усіх боків сумішшю спецій, яку ми тільки що приготували. Робимо в шматку м'яса поглиблення, в які запихаємо шматочки сала.
Також нарізаємо невеликими шматочками часник і теж начиняємо ними нашу свинину. Після цього беремо спеціальну мотузку або товсту нитку, яку можна скласти в кілька разів, і перев'язуємо наш шматок м'яса.
Також під мотузочку можна запхати лаврові листочки. Тепер поміщаємо свинину в рукав і зав'язуємо його. Залишимо трохи промаринуватися м'ясо (хоча б на 1 годину), а потім викладаємо у форму або деко і відправляємо в розігріту духовку на півтори години.
Свинина, запечена в рукаві, виходить найніжнішоїю, дуже соковита, м'яка, а аромат просто зводить з розуму. Цю м'ясну страву можна подавати в будь-якому вигляді: як гарячою, так і холодною, з будь-яким гарніром і з будь-якого приводу. Сподіваємося, що цей простий, але такий вдалий рецепт приготування свинини в рукаві буде вам до смаку. Готуйте і насолоджуйтеся із задоволенням!
Випадкові рецепти