Ця каструля з тушкованою свининою з підливою - ідеальна осіння страва. Ніжне філе свинини, приготоване в солодкому вершковому соусі з панчеттой, цибулею і морквою. Відмінна страва, яку відносно легко приготувати за півтори години.
У каструлі або в жаровні розігрійте на слабкому вогні вершкове і трохи арахісового масла. Додайте в гаряче масло зубчики часнику, дрібно нарізаний бекон (панчетта) і обсмажуйте, помішуючи, близько 3 хвилин.
Далі укладіть в каструлю шматки нарізаної свинини і продовжуйте смажити помішуючи. Коли вони стануть світло-коричневого кольору, посипте трохи просіяного борошна на м'ясо для покриття, перемішайте і залиште готуватися вміст приблизно на 2 хвилини.
Додайте в каструлю біле вино, воду і трохи попередньо підготовленого бульйону, поки рідина ледь не покрила шматочки м'яса.
Потім засипте в каструлю до м'яса попередньо очищену від шкірки і нарізану дрібними кубиками моркву, очищену від лушпиння цибулю (можна не розрізати), гвоздику, і букет зелені (можна використовувати на свій смак).
Додайте в каструлю кубик овочевого бульйону, рясно посоліть і поперчіть все чорним меленим перцем, накрийте ємність кришкою і залиште варитися на слабкому вогні приблизно на півтори години.
Коли м'ясо протушкується, видаліть його шматочки в окрему ємність. А в каструлю з вмістом додайте заздалегідь вимиті і крупно нарізані гриби (можна взяти шампіньйони), лимонний сік і варіть соус, поки він не утворює більш густу консистенцію. Ви також можете згустити соус, використовуючи трохи обробленого масла або суміш рівної кількості сирого борошна і простого масла.
Потім додайте в каструлю густі вершки, перемішайте і залиште на 5 хвилин. Далі знову покладіть шматки м'яса в каструлю з соусом, перемішайте і протоміть ще кілька хвилин.
Нарешті додайте в ємність трохи каперсів і залиште на повільному вогні, поки м'ясо не стане досить м'яким.
Готову свинину з підливою подавайте до столу, поклавши окремо в тарілках. Ідеальні гарніри до даної страви рис або картопля.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти