Проста азіатська страва з відвареною локшиною, дуже швидка. Свинина з локшиною по-тайськи і кунжутним соусом.
Удон - це один з декількох видів локшини з пшеничного борошна. Ви можете використовувати вже відварену локшину в замороженому вигляді, яку можна купити в будь-якому азіатському магазині. У каструлю налийте багато води. На сильному вогні доведіть її до кипіння. Після закипання вимкніть вогонь і помістіть в воду локшину.
Дайте локшині трохи часу полежати у воді, а потім, використовуючи кухонні щипці, акуратно струсіть локшину, щоб відокремити її друг від друга. Коли ви побачили, що локшина відокремилася, вийміть її з допомогою шумівки в окрему миску. Полийте локшину кунжутним маслом і ретельно перемішайте, обертаючи миску в різні боки.
Локшина готова, тепер підготуйте інші продукти. Очистіть корінь імбиру, використовуйте чайну ложку, таким чином, ви зможете зняти дуже тонко шкірку. Очищений імбир сполосніть. Зріжте ножем тверді частини. Потім наріжте тонкими слайсами, а їх в свою чергу тонкою соломкою.
Очистіть і сполосніть зелену цибулю. Наріжте білу його частину, невеликими кільцями і приєднайте до нарізання імбиру. Зелені пір'я цибулі також дрібно наріжте і перекладіть в окрему невелику ємність. Він стане в нагоді вам для прикраси готової страви.
Капусту Бок-Чой (або пак-чой), точніше її зелені листя, промийте під прохолодною водою. Зріжте кореневу частину. Решту наріжте великими шматочками.
Зніміть лушпиння з зубків часнику. Сполосніть його і крупно наріжте.
Поставте на плиту сковороду або використовуйте вок. Налийте в вок рослинне масло і розігрійте на сильному вогні. На розігріту сковорідку відправте шматочки часнику, соломку імбиру і нарізану білу частину зеленої цибулі. Смажте, постійно перемішуючи 10 секунд.
Потім додайте в сковорідку насіння кунжуту і продовжуйте готувати, постійно помішуючи ще 30 секунд. Через 30 секунд розсуньте овочеву суміш, щоб звільнити місце в центрі вока.
На вільне місце викладіть свинячий фарш, придавлюючи його лопаткою розподіліть тонким шаром. Нехай підсмажиться протягом хвилини. Коли нижня частина фаршу почне міняти колір, перемішайте його з овочами, при цьому розбиваючи шматки фаршу. Готуйте фарш до повної готовності, періодично перемішуючи.
У підсмажений до готовності свинячий фарш покладіть бок-чой, перемішайте і готуйте близько 30 секунд. Потім висипаючи в вок локшину, додайте соєвий соус і пластівці перцю чилі. Все перемішайте і готуйте до тих пір, поки соус злегка не загусне.
Готову свинину з локшиною по-тайськи подавайте гарячою, присипавши зеленою частиною цибулі і додатково кунжутним насінням. Замість свинячого фаршу, запропонованого за рецептом, ви можете використовувати свиняче м'ясо, нарізане тонкою соломкою. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти