Укр
Рус
Мясо Другі страви Канадська кухня

Свинячий стейк класичний

( 4.6667 4 53 3 оцінки)

766 - переглядів
30 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Свинячий стейк класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Канадська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Обсмажування м'яса - найпопулярніший спосіб його приготування. При такому способі приготування підсмажені аромати стають чарівними. Щоб запобігти висиханню, найкраще дотримуватися вказівок в рецепті або використовувати термометр для приготування свинячого стейка.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Свинячий стейк класичний" (на 100 грам)

  • Білки15 гр.
  • Жири25.9 гр.
  • Вуглеводи0 гр.
  • Калорії299 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку ретельно вимийте холодною водою шматок свинини і наріжте його на стейки. Потім добре просушіть кожну скибочку м'яса. Вийміть свинячі стейки з холодильника за 1 годину до їх приготування (якщо використовуєте заморожене м'ясо, нарізане шматочками). Якщо ви використовуєте термометр для м'яса, проколіть його в центрі шматка. Встановіть внутрішню температуру на 72 градуси.

Крок - 1
02

Потім помістіть невелику сковорідку або сотейник на плиту. Налийте рослинне або оливкове масло в сковороду і нагрійте до шипіння на сильному вогні. Коли масло стане рідким, як вода, воно досить гаряче, і в нього можна класти м'ясо.

Крок - 2
03

Покладіть шматки м'яса в розпечене масло. Обсмажте стейки близько однієї хвилини з одного боку, а потім переверніть шматок і просмажте кілька хвилин з іншого боку. Ніколи не проколюйте м'ясо виделкою, щоб перевернути його, інакше воно втратить сік. Потім зменшіть температуру на середньому вогні і готуйте ще 4-5 хвилин, час від часу перевертаючи кожен свинячий стейк.

Крок - 3
04

Покладіть мізинець на великий палець і натисніть на область під великим пальцем. Якщо ваші обсмажені свинячі стейки мають таку ж щільність, це означає - вони готові. Якщо ж ви використовуєте термометр, зніміть обсмажене м'ясо зі сковороди, коли воно досягне внутрішньої температури 72 градуси.

Крок - 4
05

Далі викладіть м'ясо на обробну дошку, посипте кожен свинячий стейк сіллю і чорним меленим перцем, а потім відразу ж подавайте до столу зі свіжими овочами, улюбленим соусом або свіжою зеленню. Класичний свинячий стейк можна подавати до обіднього столу на кожен день, або на святковий стіл з великою кількістю гостей.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Лаваш на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Лаваш на сковороді 50 1 3 з 5 - детальніше -
Картопля з салом на мангалі - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з салом на мангалі 40 3 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Слойка з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Слойка з сиром 65 3 3 з 5 - детальніше -
Маринад для грибів в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Маринад для грибів в духовці 30 1 2 з 5 - детальніше -
Картопляна бабка в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Картопляна бабка в духовці 120 5 3 з 5 - детальніше -
Качина грудка по-мюнхенськи - покроковий рецепт, фото 1 Качина грудка по-мюнхенськи 70 3 3 з 5 - детальніше -