Обсмажування м'яса - найпопулярніший спосіб його приготування. При такому способі приготування підсмажені аромати стають чарівними. Щоб запобігти висиханню, найкраще дотримуватися вказівок в рецепті або використовувати термометр для приготування свинячого стейка.
Для початку ретельно вимийте холодною водою шматок свинини і наріжте його на стейки. Потім добре просушіть кожну скибочку м'яса. Вийміть свинячі стейки з холодильника за 1 годину до їх приготування (якщо використовуєте заморожене м'ясо, нарізане шматочками). Якщо ви використовуєте термометр для м'яса, проколіть його в центрі шматка. Встановіть внутрішню температуру на 72 градуси.
Потім помістіть невелику сковорідку або сотейник на плиту. Налийте рослинне або оливкове масло в сковороду і нагрійте до шипіння на сильному вогні. Коли масло стане рідким, як вода, воно досить гаряче, і в нього можна класти м'ясо.
Покладіть шматки м'яса в розпечене масло. Обсмажте стейки близько однієї хвилини з одного боку, а потім переверніть шматок і просмажте кілька хвилин з іншого боку. Ніколи не проколюйте м'ясо виделкою, щоб перевернути його, інакше воно втратить сік. Потім зменшіть температуру на середньому вогні і готуйте ще 4-5 хвилин, час від часу перевертаючи кожен свинячий стейк.
Покладіть мізинець на великий палець і натисніть на область під великим пальцем. Якщо ваші обсмажені свинячі стейки мають таку ж щільність, це означає - вони готові. Якщо ж ви використовуєте термометр, зніміть обсмажене м'ясо зі сковороди, коли воно досягне внутрішньої температури 72 градуси.
Далі викладіть м'ясо на обробну дошку, посипте кожен свинячий стейк сіллю і чорним меленим перцем, а потім відразу ж подавайте до столу зі свіжими овочами, улюбленим соусом або свіжою зеленню. Класичний свинячий стейк можна подавати до обіднього столу на кожен день, або на святковий стіл з великою кількістю гостей.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти