Ідеальні свинячі реберця, виходять смачними, гострими і соковитими зовні. Мета полягає в тому, щоб у вас не було вибору, окрім як вимити руки після того, як з'їли їх. Ось базовий рецепт смачних запечених свинячих реберець з медом.
У невелике блюдо залийте яблучний сік, рідкий мед, додайте оливкову олію і попередньо очищений від лушпиння та дрібно нарізаний часник. Засипте так само в ємність цукор, солодку сушену паприку, трохи червоного меленого і чорного меленого перцю.
Потім додайте в ємність сушений розмарин, змішайте всі інгредієнти, до однорідної не надто густої суміші.
Далі за допомогою спеціальної кондитерської щітки (пензлика) змастіть цією сумішшю попередньо вимиті і насухо просушені паперовим рушником свинячі ребра. Частину суміші зі спеціями залиште на потім. Попередження: ніколи не додавайте сіль або приправи на основі солі в маринад, так як він сушить м'ясо.
Потім покладіть намазане спеціями м'ясо в невелику ємність (можна використовувати форму для випічки), накрийте мариноване м'ясо в формі харчовою плівкою і приберіть його в холодильник - якщо можливо, на день або два. Також охолодіть залишений маринад.
Розігрійте духовку до 160 градусів для конвекційних духовок або до 180 градусів для духовок з верхнім і нижнім нагрівом. Застеліть деко пергаментним папером і покладіть зверху дві невеликі жаростійкі формочки. Вийміть реберця з холодильника, дайте маринаду трохи стекти і покладіть ребра на формочки. Посоліть замариновані свинячі реберця і розмістіть їх в середині духовки.
Приблизно кожні 15 хвилин змащуйте ребра раніше залишеним маринадом. Через 60-70 хвилин дістаньте готові свинячі реберця з духовки, розріжте гострим ножем уздовж кісток і відразу ж подавайте з хлібом і салатом. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти