Укр
Рус
Борщ Перші страви Російська кухня

Свекольник на кефірі

( 5.0000 5 514 14 оцінок)

2212 - переглядів
45 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Свекольник на кефірі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Що може бути краще в літню спекотну пору, ніж холодний супчик, освіжаючий, але при цьому поживний, який наповнить організм енергією на весь день. Відмінним варіантом літнього обіду є борщ на кефірі. Кефір прекрасний для травлення, крім того, нейтралізує токсини і збагачує калієм, і що не менш важливо - це низькокалорійний продукт. Буряк же зовсім справжнє джерело вітамінів, корисних для організму. Тому борщ на кефірі - це не тільки освіжаюча їжа, але ще і корисна. Борщ на кефірі не тільки смачний і корисний суп, але ще і дуже зручний в приготуванні.  

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Свекольник на кефірі" (на 100 грам)

  • Білки2 гр.
  • Жири2.4 гр.
  • Вуглеводи4.7 гр.
  • Калорії54 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку нам потрібно приготувати буряк. Для борщу можна використовувати варений або запечений буряк. Щоб відварити буряк, ми його миємо, заливаємо водою і ставимо каструлю на вогонь.

Крок - 1
02

Як правило, буряк вариться досить тривалий час, але щоб прискорити цей процес, потрібно поступово доливати в каструлю холодної води. Готовність буряка перевіряємо виделкою (зварений буряк м'який і легко проколюється). Після того, як буряк звариться, залишаємо його охолонути.

Крок - 2
03

Потім ми чистимо овоч, тремо на крупну тертку або ріжемо тоненькою соломкою. Те ж саме робимо і з запеченим буряком (запікати потрібно в духовці протягом години при температурі 220 градусів).

Крок - 3
04

Деякі господині використовують буряк маринований, який без проблем можна придбати в супермаркеті, та й готувати додатково його не доведеться.

Крок - 4
05

Отже, буряк готовий, залишається змішати всі інгредієнти. Для цього в каструлю виливаємо кефір і викладаємо в нього буряк. Гарненько перемішуємо. Що стосується кефіру, то слід зазначити, що чим меншої жирності буде кефір, тим більше рідким вийде борщ.

Крок - 5
06

Огірки миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо на невеликі шматочки. Те ж саме робимо з авокадо. Цей інгредієнт прекрасно поєднується з іншими компонентами і надає борщу пікантності.

Крок - 6
07

Додаємо нарізані огірки і авокадо в кефір. Потім нарізаємо невеликими кубиками сир тофу, який легко можна придбати в будь-якому супермаркеті, і також кидаємо його в каструлю.

Крок - 7
08

Залишається тільки зелень. Зелені пір'я цибулі миємо і дрібно нарізаємо. Зелень кропу теж добре промиваємо під водою і дрібно рубаємо.

Крок - 8
09

Тепер додаємо сіль і змішуємо всі компоненти. Відправляємо наш суп в холодильник або ж відразу розливаємо по тарілках. Гарний, апетитний суп рожевого кольору з освіжаючим ефектом готовий. Насолоджуйтесь в задоволення, нехай він прикрасить спекотні літні будні.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шуба - покроковий рецепт, фото 1 Шуба 80 5 3 з 5 - детальніше -
Запечена картопля з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Запечена картопля з сиром 60 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

М’ясний пиріг з сиром - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний пиріг з сиром 90 4 3 з 5 - детальніше -
Швидкі пончики смажені в маслі - покроковий рецепт, фото 1 Швидкі пончики смажені в маслі 45 3 3 з 5 - детальніше -
Салат із селери з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Салат із селери з креветками 45 3 3 з 5 - детальніше -